Arina Fedorovtseva kimdir, kaç yaşında? Arina Fedorovtseva, Fenerbahçe’den neden ayrıldı?

Rus voleybolunun parlayan yıldızı Arina Sergeyevna Fedorovtseva (d. 19 Ocak 2004), spor dünyasında adından söz ettiriyor. Bir dönem Fenerbahçe forması giyen genç yetenek, ayrılığının ardındaki sebepleri açıkladı ve bu açıklamalar gündeme damgasını vurdu. Arina Fedorovtseva’nın hayatı ve kariyeri hakkındaki detaylar ise merak konusu oldu. Arina Fedorovtseva kimdir? Kaç yaşındadır? Fenerbahçe'den neden ayrıldı? Tüm bu soruların yanıtları ve detaylar haberimizde

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 11:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Arina Fedorovtseva kimdir, kaç yaşında? Arina Fedorovtseva, Fenerbahçe’den neden ayrıldı?

Rusya'nın genç yeteneklerinden Arina Sergeyevna Fedorovtseva, voleybol dünyasında iz bırakan bir kariyere sahip. Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Arina Fedorovtseva neden ayrıldığı açıkladı. Bu açıklasıyla gündeme gelen Arina Fedorovtseva hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Arina Fedorovtseva kimdir, kaç yaşında? Arina Fedorovtseva Fenerbahçe’den neden ayrıldı? Detaylar haberimizde..

arina

Arina Fedorovtseva kimdir?

Rusya'nın genç yeteneklerinden Arina Sergeyevna Fedorovtseva voleybol dünyasında iz bırakan bir kariyere sahip. Şu an Çin Ligi'nin Şangay takımında smaçör olarak mücadele eden Fedorovtseva, daha önce Dinamo U20, Dinamo-Ak Bars, Sirius, ve Fenerbahçe gibi prestijli kulüplerde forma giydi.

Dinamo Kazan’ın alt yaş kategorilerinden başlayarak, 2019’dan itibaren A takımda oynamaya başladı.

2021-22 sezonunda Türkiye’nin Fenerbahçe Opet takımında dikkatleri üzerine çekti.

Yaz sezonunda, Rusya'nın Sirius takımında yer aldı.

2024-25 sezonunun ilk yarısını Çin'in Şangay takımında geçiriyor.

Fenerbahçe ile 2022 Spor Toto Kadınlar Şampiyonası şampiyonluğu ve 2023-24 Sultanlar Ligi şampiyonluğu gibi büyük başarılar elde etti.

2019 U16 Avrupa Şampiyonası’nda en iyi smaçör seçildi.

2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda en iyi smaçör ödülünü kazandı.

2023 Spor Toto Kadınlar Şampiyonası'nda en değerli oyuncu unvanını aldı.

arina

Arina Fedorovtseva kaç yaşında?

Arina Sergeyevna Fedorovtseva, 19 Ocak 2004 doğumlu olduğuna göre, 2024 yılı itibarıyla 20 yaşında.

ARİNA

Arina Fedorovtseva, Fenerbahçe’den neden ayrıldı?

Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe ile üst üste iki kez şampiyonluk yaşadıktan sonra Çin'de yeni bir maceraya atılan Arina Fedorovtseva, ülkesindeki bir YouTube programında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Fenerbahçe hakkında samimi itiraflarda bulunan genç voleybolcu, menemenin en sevdiği yemek olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni takımı hakkında da ipuçları verdi.

Fedorovtseva, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Çin'in yolunu tutmuştu ve geçtiğimiz günlerde 2,5 yıllık yeni bir anlaşma yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak, Fedorovtseva, programda bu iddiaları doğrulamadı ve yeni kulübü hakkında resmi açıklamanın henüz yapılmadığını söyledi.

İstanbul ve Fenerbahçe'deki hayatını değerlendiren Fedorovtseva, “İstanbul’da her şey mükemmeldi, her şey çok rahattı. Ancak konfor alanımdan çıkmak ve yeni bir challenge yaşamak istedim. Bu, benim gelişmeme katkı sağlayacak bir adım olacak” dedi.

Çin Ligi sonrası planları hakkında konuşan Fedorovtseva, “Şubat ayında sezon bitse bile planlarım var. Kesinlikle bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

Goncharova hakkında konuşurken ise, “Çocukluk idolüm Goncharova’yı izleyerek büyüdüm. Onun üzerinde bir imajım oluştu ve onunla geçirdiğim anlar benim için çok değerli. Bir formasını koleksiyonuma kattım ve bu benim için unutulmaz bir anı” şeklinde duygusal bir paylaşımda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.