Arsenal'de teknik direktör olarak görev yapan Mikel Arteta kimdir? Mikel Arteta ne kadar maaş alıyor?

İngiliz futbolunun önemli isimlerinden biri olan Mikel Arteta, hem futbolculuk kariyeriyle hem de teknik direktörlük deneyimiyle dikkat çekiyor. Peki Mikel Arteta kimdir? Mikel Arteta ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 16:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Arsenal'de teknik direktör olarak görev yapan Mikel Arteta kimdir? Mikel Arteta ne kadar maaş alıyor?

İngiliz futbolunun önemli isimlerinden biri olan Mikel Arteta, hem futbolculuk kariyeriyle hem de teknik direktörlük deneyimiyle dikkat çekiyor. Arteta, Arsenal Futbol Kulübü'nün başarılı teknik direktörlerinden biri olarak tanınıyor. İspanyol kökenli olan Arteta, futbolculuk kariyerinde Arsenal ve Everton gibi kulüplerde önemli roller üstlendi. Sonrasında teknik direktörlük kariyerine odaklanan Arteta, Arsenal'da gösterdiği performansla futbol dünyasında geniş bir takdir kazandı. Peki Mikel Arteta kimdir? Mikel Arteta ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde...

Mikel Arteta kimdir?

Mikel Arteta Amatriain, 26 Mart 1982'de İspanya'nın San Sebastián şehrinde doğdu. Futbol kariyerine Real Sociedad altyapısında başladı ve ardından profesyonel kariyerine 2000 yılında Real Sociedad ile başladı. Orta saha oyuncusu olarak kendini kanıtladı ve İspanya'nın birkaç takımında oynadı, en önemlisi Everton ve Arsenal gibi Premier Lig kulüpleri oldu. Kariyeri boyunca oyun zekası ve liderlik becerileriyle tanındı.

Arteta, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük kariyerine odaklandı. 2016 yılında Pep Guardiola'nın yardımcı antrenörü olarak Manchester City'ye katıldı ve burada büyük başarılar elde etti. 2019 yılında Arsenal'in başına geçerek teknik direktörlük kariyerine başladı.

Arsenal'de teknik direktör olarak görev yaparken, takımın performansını ve oyun tarzını geliştirmek için çalıştı. Genç yetenekleri keşfetme ve geliştirme konusundaki tutkusuyla biliniyor ve Arsenal'in gelecekteki başarıları için umut vaat eden bir vizyon ortaya koyuyor.

Mikel Arteta kariyeri

Mikel Arteta, futbol kariyerine 1999 yılında FC Barcelona'da başladı. Bir sezon boyunca Barcelona B takımında oynadıktan sonra 2000 yılında Fransız kulübü Paris Saint-Germain'e kiralık olarak transfer oldu. Paris Saint-Germain'de geçirdiği bir sezon boyunca Intertoto Kupası'nı kazandı. Ardından 2002 yılında İskoçya'nın Rangers kulübüne transfer oldu ve ilk sezonunda Scottish Premier League, Scottish Cup ve Scottish League Cup şampiyonlukları yaşadı.

2004 yılında doğduğu şehrin takımı olan Real Sociedad'a 3,5 milyon € karşılığında transfer oldu. Ancak, 2005 yılında İngiliz Everton FC'ye kiralık olarak transfer oldu ve burada başarılı performans sergiledi. Everton'a kalıcı olarak transferi 2 milyon £ karşılığında gerçekleşti. 13 Ağustos 2010'da Everton ile olan sözleşmesini 5 yıl daha uzattı.

Ancak, 31 Ağustos 2011'de Arsenal'e transfer oldu ve 4 yıllık bir sözleşme imzaladı. Arsenal'deki kariyerine devam etmekte olan Arteta, burada hem oyuncu hem de teknik direktör olarak etkili bir rol oynadı.

Milli takım kariyerine gelince, Arteta İspanya'nın genç milli takımlarında forma giydi ancak A Milli Takım için hiç maça çıkamadı. 1999 yılında UEFA 16 Yaş Altı turnuvasında İspanya formasıyla şampiyonluk yaşadı.

Mikel Arteta ne kadar maaş alıyor?

Mikel Arteta'nın Arsenal ile mevcut sözleşmesinden senelik 5 milyon sterlin kazandığı doğru. Ancak, bu miktar, Arsene Wenger'in ayrılmasından önceki yıllık kazancıyla aynı seviyede. Arteta'nın maaşına yüzde 60'ı geçen oranda bir zam yapılacak olmasına rağmen, genç teknik adamın maaşı hala Premier Lig'in önde gelen menajerlerinin kazançlarına göre geride kalacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.