Aston Villa hangi ülkenin takımı? Aston Villa karo değeri ne kadar?

Aston Villa Beşitaş’ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy’a talip oldu. Bu haberi duyan taraftarlar Aston Villa hakkında araştırmalara başladı. Sizin için Aston Villa hakkında merak edilen soruları derledik. Peki, Aston Villa hangi ülkenin takımı? Aston Villa karo değeri ne kadar?  Aston Villa kaç kere şampiyon oldu? İşte detaylar....

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 16:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Aston Villa hangi ülkenin takımı? Aston Villa karo değeri ne kadar?

Beşiktaş’ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy’a talip olduğu haberini alan Aston Villa, futbolseverlerin dikkatini çekti. Bu gelişme üzerine taraftarlar Aston Villa hakkında daha fazla bilgi edinmek istedi. Peki, Aston Villa hangi ülkenin takımı? Aston Villa karo değeri ne kadar?  Aston Villa kaç kere şampiyon oldu? İşte, Aston Villa hakkında merak edilenler...

aston villa

Aston Villa hangi ülkenin takımı?

Aston Villa, 1874 yılında Birmingham'da kurulmuş ve Premier League'de mücadele eden köklü İngiliz futbol kulübüdür. Kulüp, 1897 yılından bu yana iç saha maçlarını Villa Park'ta oynamaktadır. Aston Villa, 1888'de kurulan English Football League'in kurucularından biri olup, 1992 yılında kurulan Premier League'in de ilk kurucuları arasındadır.

Kulübün geçmişteki sahibi ve başkanı Amerikalı iş insanı Randy Lerner, Aston Villa'yı satışa sunmuş ve Haziran 2016'da kulüp, Çinli iş insanı Tony Xia tarafından satın alınmıştır.

Aston Villa, İngiltere futbolunun tarihinde önemli bir yere sahiptir. Football League First Division ve FA Cup'ı yedişer kez kazanmış, 1981-82 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak, bu kupayı alan beş İngiliz takımından biri olmuştur. Ayrıca, beş kez EFL Cup ve bir kez FA Charity Shield şampiyonluğu ile, İngiltere'nin dördüncü büyük takımı olarak kabul edilmektedir.

Aston Villa, Birmingham’ın bir diğer takımı Birmingham City ile büyük bir rekabet içerisindedir. İki kulüp arasındaki maçlar 1879 yılından bu yana "Birmingham derbisi" olarak adlandırılmaktadır.

Kulübün geleneksel forması, kolları gök mavisi olan bordo bir forma, beyaz şort ve gök mavisi çoraplardan oluşur. 2007 yılında yeniden tasarlanan kulüp arması, açık mavi bir arka plan üzerine, şaha kalkmış altın renkli bir aslan ve altında kulübün sloganı "Prepared"i içerir.

aston villa

Aston Villa kaç kere şampiyon oldu?

Aston Villa, 1977-78 sezonunda ikinci kez katıldığı UEFA Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldi, ancak bu turda Barcelona'ya toplamda 4-3'lük skorla mağlup oldu. Ligde elde edilen sekizinciliğin ardından, takım kadrosunda önemli değişiklikler yapılmaya başlandı. Bu yenilemeler, yönetim kuruluna da yansıdı ve Doug Ellis, bazı yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasını önerdi. Ancak bu öneri başarılı olamayarak Ellis, kulüpten tamamen ayrıldı. Kadroda yapılan yenilikler kapsamında, Aston Villa tarihinin en verimli oyuncuları transfer edildi: Defansa Allan Evans, Ken McNaught, Kenny Swain; orta sahaya Des Bremner; ve forvete Tony Morley ile Gary Shaw eklendi. 1980 yazında Newcastle United’tan alınan Peter Withe, teknik direktör Saunders’ın elinde, ileride başarılı olacak bir kadronun temelini oluşturdu.

Yeniden yapılanmanın ardından ilk büyük başarı, 1980-81 sezonunda geldi. Villa, bu sezonu şampiyon olarak tamamlayarak 71 yıl aradan sonra ligde birinci oldu. 22 Ağustos 1981’de FA Cup şampiyonu Tottenham Hotspur ile oynanan FA Charity Shield maçında 2-2 berabere kalındı ve kupa her iki takım tarafından ortak olarak kabul edildi. Ancak, ertesi sezon iyi bir başlangıç yapamayan Villa, yıl sonuna doğru orta sıralarda yer aldı. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda mücadele eden Villa, Şubat 1982’de ligde 19. sırada yer alması üzerine teknik direktör Saunders görevden alındı ve yerine geçici olarak yardımcısı Tony Barton getirildi. Barton'ın yönetimindeki takım, Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Dinamo Kiev’i, yarı finalde ise Anderlecht’i yenerek finalde Bayern Münih ile karşılaştı. 26 Mayıs 1982’de Rotterdam’da oynanan finalde, Peter Withe'ın tek golüyle Bayern Münih’i 1-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ilk Avrupa kupasını kazandı. Aston Villa, bu zaferle, bu kupayı kazanan dördüncü İngiliz takımı oldu.

19 Ocak 1983’te Kupa Galipleri Kupası şampiyonu Barcelona ile oynanan Süper Kupa maçlarında toplamda 3-1’lik skorla galip gelerek bu kupayı da kazandı ve tarihindeki en büyük başarılardan birini elde etti. Ancak, Avrupa zaferlerinin ardından iki sezon daha görevine devam eden Barton, 1983-84 sezonunda ligin 10. sırasında tamamlanmasının ardından kulüpten ayrıldı. Yerine gelen Graham Turner yönetimindeki Villa, 1985-86 sezonunu küme düşme hattının iki basamak üstünde 16. sırada tamamladı. 1986-87 sezonuna kötü bir başlangıç yapan takım, Eylül 1986’da Turner’ın görevden alınmasının ardından Billy McNeill tarafından yönetilmeye başladı. McNeill döneminde de toparlanma sağlanamayarak Villa, ligi sonuncu sırada tamamladı ve sadece dört sezon sonra, kendini tekrar Second Division’da buldu. Bu gelişmelerin ardından, teknik direktörlük görevi için Watford’u çalıştıran Graham Taylor ile anlaşma sağlandı.

aston vilaa

Aston Villa kadro değeri

Premier League ekiplerinden Aston Villa, güncel kadro yapısıyla dikkat çekiyor. Kulübün toplam kadro değeri 240 milyon Euro olarak belirlenirken, kadro genişliği 32 oyuncu ile geniş tutuluyor. Takımın yaş ortalaması ise genç bir profil sergileyerek 25.6 olarak hesaplanmış durumda.

Aston Villa'nın kadrosunda 19 lejyoner oyuncu bulunuyor, bu da toplam kadronun %59.4’üne denk geliyor. Ayrıca, kulüpte 14 güncel A Milli oyuncu yer alıyor, bu da takımın uluslararası düzeyde ne kadar güçlü bir kadroya sahip olduğunu gösteriyor.

Kulübün maçlarını oynadığı stadyum, 42.682 kişilik kapasitesiyle Villa Park olarak biliniyor. Aston Villa’nın güncel transfer bilançosu ise -49.45 milyon Euro olarak kaydedilmiş. Bu finansal durum, kulübün transfer dönemlerinde yaptığı yatırımlar ve oyuncu satışlarıyla ilgili önemli bir bilgi sunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.