Ayşenur Akın: Expo Sport İzmir ilham oluyor 

Expo Sport 2024 Spor Fuarı için görüşlerini aktaran spor eğitmeni Ayşenur Akın,” Özellikle spor giyim, ekipman ve fitness trendleri gibi konulara ilgi duyanlar için ilham verici bir etkinlik olacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:32
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Ayşenur Akın: Expo Sport İzmir ilham oluyor 

Spor ve E-spor tutkunlarını Fuar İzmir’de buluşturan Expo Sport 2024 Spor Fuarının başlamasına sayılı günler kaldı. Bu yıl ikinci kez Expo-Sport Fuarcılık tarafından Fuar İzmir'de düzenlecek olan organizasyona sporseverler ve spor markaları yoğun ilgi gösteriyor. Spor dünyasını bir araya getiren fuarda İzmir, Türkiye'nin en kapsamlı spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Expo-Sport Fuarında katılımcı olarak yer alan spor eğitmeni ve moleküler biyolog Ayşenur Akın, gazetemize fuar ile ilgili düşüncelerini aktarırken spor, beslenme ve sporda genetik faktörler üzerine açıklamalarda bulundu.

Spor eğitmenliğine nasıl başladınız? Spor markanızın ortaya çıkış sürecini ve gelişimini kısaca okurlarımıza anlatır mısınız?

Moleküler biyolog kimliğimle, eğitmenlik yaptığım süre boyunca öğrencilerimin kilo alma ve verme süreçlerindeki fiziksel, psikolojik değişimlerini yakından inceleme fırsatım oldu. Bu gözlemler, bireylerin kendilerine olan güvenlerinin, vücutlarını sevmeleriyle yakından ilişkili olduğunu fark ettim. Bu doğrultuda, kan tahlili ve hormon analizlerine dayanarak kişiye özel beslenme ve antrenman programları hazırladım. Aysco’nun giyim kısmına gelince, yıllardır farklı markaları deneyimledikten sonra özellikle tayt gibi spor giyim ürünlerinde çözüm odaklı bir marka yaratma hayalim vardı. Bu hayalimin ilk adımını Kegel Collection ile attım. Aysco'nun Kegel taytları, kegel bölgesindeki pürüzleri engelleyen dikişsiz yapısıyla kullanıcılara maksimum konfor sunuyor.

HEM İŞLEVSEL HEM ESTETİK

Markanızın misyon ve vizyon hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Aysco, spor giyiminde yenilikçi bir marka olarak, dünyanın önde gelen isimlerinden biri olmayı hedefliyor. Diğer spor giyim ve eğitim markalarıyla bazı temel benzerliklere sahip olsa da önemli farklılıklarıyla öne çıkıyor. Benzerlikler açısından; Aysco’da yüksek kaliteli, performans odaklı spor kıyafetleri ve eğitim programları sunuyor. Sporcuların, spor yaparken rahat ve özgüvenli hissetmelerini amaçlıyor. Diğer markalar gibi, Aysco da modern ve şık tasarımlar sunarak spor yapmayı hem işlevsel hem de estetik hale getiriyor.

ÖZEL ANTRENMAN PROGRAMI HAZIRLIYORUZ

Moleküler biyolog olarak farklı disiplinleri bir araya getiriyorsunuz. Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bir moleküler biyolog ve spor eğitmeni olarak, eğitim programlarını kişilerin biyolojik ve hormonal yapılarına göre özelleştirme imkânı sunuyorum. Spor faaliyetlerimizde; bireylerin yalnızca fiziksel görünümüne değil, içsel sağlıklarına da odaklanan bir yaklaşım benimsiyoruz. Kan tahlili ve hormon analizi gibi detaylı süreçlerle kişiye özel antrenman ve beslenme planları oluşturuyoruz.

Bilimsel yaklaşım ve yenilikçi ürünleriniz ile spor giyiminde fark yaratıyorsunuz. Neler söylemek istersiniz?

Giyim tarafında ise, Aysco’nun Kegel Collection gibi yenilikçi ürünleri, kullanıcıların konforunu en üst düzeye çıkarmak için özel olarak tasarlanmıştır. Kegel taytları gibi ürünler, işlevsel olduğu kadar çözüm odaklı tasarımlarla dikkat çekiyor. Diğer markalar genellikle estetik ve performansa odaklanırken, Aysco aynı zamanda günlük hayatta karşılaşılan spesifik sorunları da çözmeye yönelik ürünler sunuyor. Bu nedenle, Aysco hem bilimsel yaklaşımı hem de yenilikçi ürünleriyle spor giyim ve eğitimi alanında fark yaratmayı hedefleyen bir marka olarak öne çıkıyor.

Sporu disiplinli bir hale getirmek için neler yapmalıyız?

Spor yapan ve sağlıklı bir yaşam hedefleyen bireyler için en önemli tavsiyem, kesinlikle kendinizi sıkmadan ve katı yasaklar koymadan bir program izlemektir. Yasaklar, çoğu zaman çekici hale gelir ve bu durum motivasyonu olumsuz etkileyebilir. Kendi deneyimlerimden biliyorum ki, ne zaman ‘bunu yememeliyim’ diye düşündüysem, kendimi buzdolabının önünde bulduğum günler oldu. Bu süreç bana büyük bir ders verdi: Önemli olan, her şeyden kararında tüketmek ve bunu düzenli bir şekilde yapmaktır. Gün boyunca her şeyden az az belli saatlerde yemek, vücudunuzu dengede tutmanın en iyi yollarından biridir. Özellikle akşam saatlerinde, belirli bir saatten sonra katı gıdalardan kaçınmak çok önemlidir. Vücudumuzun da dinlenmeye ihtiyacı var. Unutmayın, sürdürülebilir ve dengeli bir programla ilerlemek hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha sağlıklı olmanızı sağlar.

SAĞLIK VE SPOR DÜNYASI BİR ARAYA GELİYOR

Expo Sport fuarı İzmir'de düzenlenecek. AYSCO olarak organizasyona dair görüşlerinizi merak ediyoruz?

Exposport Fuarı, İzmir'de spor ve sağlıklı yaşam dünyasını bir araya getiren önemli bir organizasyon… Bu tür fuarlar, spor eğitmenleri, markalar ve spor tutkunları için hem networking fırsatları hem de sektördeki yenilikleri yakından takip etmek adına mükemmel bir platform sunuyor. Yeni ürünler, teknolojiler ve eğitim metotları tanıtılırken, aynı zamanda sektörün dinamikleri üzerine fikir alışverişinde bulunmak da mümkün oluyor. Özellikle spor giyim, ekipman ve fitness trendleri gibi konulara ilgi duyanlar için ilham verici bir etkinlik olacak. Aysco olarak, fuara katılan diğer markalar ve profesyonellerle bir araya gelmek, spor giyim ve eğitimdeki yenilikçi çözümlerimizi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Spor eğitimi ve sağlıklı yaşam alanındaki deneyimlerimizi, bilimsel temelli yaklaşımlarımızı ve Kegel Collection gibi yenilikçi ürünlerimizi tanıtmak için bu fuar önemli bir fırsat olacak.

DOPİNG MADDESİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARIM OLDU

Son dönemlerde sporda genetik faktörler araştırılıyor. Bu alanda çalışmalarınız var mı?

Bir biyolog ve spor eğitmeni olarak, doping maddelerinin kullanımı konusunda kesin bir duruş sergiliyorum. Üniversite yıllarımda doping maddeleri üzerine bir çalışma yapmış biri olarak, dışarıdan hormon takviyesi alarak yarışmayı etik ve sağlıklı bulmuyorum. Doğal bir şekilde yarışmak, sporun özüne daha uygun ve uzun vadede daha sürdürülebilir bir yaklaşımdır. Genetiği değiştirilmiş gıdaların bile vücudumuzda çeşitli reaksiyonlara sebep olduğunu biliyoruz. Doping maddeleri ise vücudun hormonal dengesini yapay yollarla değiştirdiği için, uzun vadede çok daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden, sporcuların doğal yollardan performanslarını artırmaları ve vücutlarını korumaları gerektiğini savunuyorum.

HEDEFİM: ŞUBELEŞMEK

Kısa, orta ve uzun vadede hedefleriniz, projeleriniz neler?

Kariyer hedeflerim arasında; Aysco markasını global bir isim haline getirerek, spor ve giyim felsefemizi tüm dünyaya duyurmayı istiyorum. Kısa vadede, markalaşma sürecimizi güçlendirerek bu felsefeyi benimseyen bir ekiple şubeleşmek ve spor dünyasında ses getirmek istiyorum. Uzun vadede ise, kilo alma ve verme sürecinde ihtiyaç duyulan diyetisyen ve psikolog gibi uzmanların bir arada olduğu, büyük bir tesis kurmayı planlıyorum. Bu tesis, insanlara hem fiziksel hem de zihinsel olarak destek sağlayacak kapsamlı bir merkez olacak.Başarıya giden yolun süreklilik ve denge olduğunu unutmamamız gerektiyor. Hem spor hem de sağlıklı yaşamda, kendimize karşı sabırlı olmalı ve yasaklarla değil, dengeli bir programla ilerlemeliyiz.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.