Barcelona'nın teknik adamı Xavi kimdir? Xavi ne kadar maaş alıyor?

La Liga devi Barcelona, teknik direktörlük koltuğuna oturan Xavi kimdir ve Xavi ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 17:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Barcelona'nın teknik adamı Xavi kimdir? Xavi ne kadar maaş alıyor?

İspanyol futbolunun efsane isimlerinden biri olan Xavi Hernandez, 25 Ocak 1980'de Terrassa'da doğdu. Futbol kariyeri boyunca, Barcelona gibi dünya çapında önemli bir kulüpte oynamış ve İspanyol milli takımının da bel kemiğini oluşturmuştur. Peki, Xavi kimdir ve Xavi ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar...

Xavi kimdir

Xavier Hernández Creus, 25 Ocak 1980'de Terrassa'da doğan İspanyol eski millî futbolcudur. Futbol kariyerinde Barcelona gibi önemli bir kulüpte oynamış ve sonrasında antrenörlük yapmıştır. Xavi, kariyeri boyunca bir Dünya Kupası ve dört UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştır. Şu an La Liga ekiplerinden Barcelona'yı çalıştırmaktadır.

Xavi kariyeri

Xavi, futbol kariyerine Barcelona'nın La Masia futbol eğitim merkezinde başladı. 11 yaşındayken burada oynamaya başlayan Xavi, yeteneğiyle dikkat çekti. Babası Joaquim, La Liga takımlarından Sabadell'de profesyonel futbol oynamıştı. Xavi, Barcelona B formasıyla La Liga 2'de mücadele etmeye başladı.

Barcelona: Xavi, kariyerindeki ilk maçına 18 Ağustos 1998 tarihinde Supercopa de España mücadelesinde Mallorca'ya karşı çıktı. O maçta kariyerindeki ilk golünü attı. İlk lig maçına ise 3 Ekim 1998'de Valencia'ya karşı çıktı ve bu maçta da gol attı. Barcelona formasıyla ilk sezonunda lig şampiyonluğu yaşadı.

2004-05 sezonunda Xavi, Don Balón ödülünde ligin en iyisi seçildi. Ancak 2005-06 sezonunda önemli bir sakatlık geçirdi ve yerini Andrés Iniesta aldı. Aynı sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yedek kadroda yer alsa da forma giyemedi. Barcelona, o sezon lig şampiyonu olarak double yapma başarısı gösterdi.

2008-09 sezonunda Xavi, Barcelona ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Aynı sezon Don Balón ödülünde takım arkadaşları Lionel Messi ile Iniesta'nın ardından üçüncü oldu. 2009-10 sezonunda ise Barcelona, altı kupa birden kazanarak eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı. Xavi, bu dönemde Barcelona'nın önemli bir parçası olarak başarılara katkı sağladı.

Xavi'nin Barcelona'daki sözleşmesi, 30 Haziran 2016'ya kadar uzatıldı. Ancak 2014-15 sezonu sonunda Barcelona'dan ayrıldı ve Katar'ın El-Sadd kulübüyle iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Al-Sadd: El-Sadd ile geçirdiği dönemde Xavi, Katar'da futbol kariyerine devam etti. Burada da tecrübesiyle önemli bir oyuncu olarak görev aldı.

U-23: Xavi, İspanya'nın çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2000 Yaz Olimpiyatları'nda İspanya U-23 formasıyla mücadele etti.

A millî takım :Xavi, İspanya millî takımında önemli bir kariyere sahiptir. Millî formayı ilk kez 15 Kasım 2000'de Hollanda'ya karşı giydi. Kariyeri boyunca üç FIFA Dünya Kupası, üç Avrupa Futbol Şampiyonası ve bir FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda yer aldı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Xavi, millî formayı 115 kez giyerek 11 gol attı. 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra millî takım kariyerine son verdi.

Xavi teknik direktör maaşı

İspanyol devi Barcelona, kulübün efsane oyuncularından ve şu anda teknik direktörlük görevini yürüten Xavi Hernandez'in sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı. Ancak, Xavi'nin yeni maaşıyla ilgili detaylar henüz bilinmemektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.