Bordeaux Teknik Direktörü Albert Riera kimdir?

Galatasaray'ın efsane oyuncularından Alber Riera, daha sonra Fransız kulübü Bordeaux'nun teknik direktörü olarak futbolun stratejik dünyasına adım atmıştı. Peki, Bordeaux Teknik Direktörü Albert Riera kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bordeaux Teknik Direktörü Albert Riera kimdir?

Fransız futbolunun köklü kulüplerinden Bordeaux, mali sıkıntılar nedeniyle büyük bir darbe aldı ve resmi olarak profesyonel kulüp statüsünü kaybetti. Teknik direktörlüğünü eski Galatasaraylı futbolcu Albert Riera'nın üstlendiği Bordeaux, bu zorlu süreçte büyük bir belirsizlikle karşı karşıya. Albert Riera'nın bu krizden nasıl bir yol haritası çizeceği merak konusu. Peki, Bordeaux Teknik Direktörü Albert Riera kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Albert Riera kimdir?

Futbol dünyasının tanınmış isimlerinden Albert Riera, 20 yıllık profesyonel futbol kariyerini, İspanyol kulübü Real Mallorca'nın altyapısında başlamış ve Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiakos gibi büyük kulüplerle devam ettirmiştir. Galatasaray'da geçirdiği üç sezonda 80 resmi maça çıkan ve 2 Süper Lig, 1 TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Riera, futbolculuk kariyerini Slovenya’da noktaladıktan sonra yeni bir serüvene atıldı. Şu an Bordeaux'nun teknik direktörlüğünü üstlenen Riera, İspanya Milli Takımı'nda da 16 kez forma giymiş bir isim olarak dikkat çekiyor.

Riera’nın Galatasaray’daki başarılı performansı ve uluslararası deneyimi, futbolculuk kariyerinde önemli bir yer tutarken, UEFA Pro Lisans sahibi olarak antrenörlük kariyerinde de büyük umutlar taşıyor. Ayrıca, İspanyolca, İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Rusça dillerindeki yetkinliği, onun futbol dünyasındaki çok yönlülüğünü ve uluslararası alandaki etkisini artırıyor. Bordeaux’daki teknik direktörlük göreviyle, futbol dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralayan Riera’nın Bordeaux takımının iflasıyla birlikte kariyerinde nasıl bir yön izleyeceği ise merak konusu.

Albert Riera nereli?

15 Nisan 1982 doğumlu Albert Riera Ortega, İspanya Manacor'da dünyaya geldi

Albert Riera kaç yaşında?

1982 yılında dünyaya gelen teknik adam Albert Riera,42 yaşındadır.

Alber Riera nerede çalışıyor?

Galatasaray'ın eski futbolcusu Albert Riera, Fransa'nın Ligue 2 takımlarından Bordeaux'da teknik direktörlük görevine getirildi. Riera ile Haziran 2025'e kadar sürecek bir sözleşme imzalandı. Fakat Bordeaux klübü flas ettiğini açıkladı. Şimdi ise Alber Riera'nın kariyerinde ne olacağı ise merak konusu.

Albert Riera evli mi?

Riera, 30 Mayıs 2009'da Rus vatandaşı Olga Korolyova ile evlendi. Albert ve eşi Julia'nın üç çocuğu bulunmaktadır: Alehandra, Valentina ve Ivan.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.