Bosnalı Elmas Edin Dzeko kimdir, Edin Dzeko ne kadar maaş alıyor?

Bosna-Hersekli bir futbolcu, kariyeri boyunca futbolseverlerin hafızalarında yer eden başarıları ve golcülüğüyle tanındı. Oyun becerisi ve kararlılığıyla iz bırakan bu oyuncu, futbol sahalarında adeta bir efsane haline geldi. Peki Edin Dzeko kimdir ve Edin Dzeko ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 16:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bosnalı Elmas Edin Dzeko kimdir, Edin Dzeko ne kadar maaş alıyor?

Bosna-Hersekli golcü oyuncu Edin Dzeko, futbol kariyerine damga vuran isimlerden biri olarak Fenerbahçe'nin kadrosuna katılmasıyla gündemde. Dünya futbolunun tanıdığı tecrübeli isim, 1986 doğumlu ve Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da dünyaya geldi. Kariyerine Teplice'de başlayan Dzeko, daha sonra Almanya'nın ünlü kulüplerinden Wolfsburg'a transfer oldu. Wolfsburg formasıyla büyük çıkış yakalayan futbolcu, özellikle Bundesliga'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Peki Edin Dzeko kimdir ve Edin Dzeko ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizin devamında…

Edin Dzeko kimdir?

Elmas gibi parlayan bir yetenek olan Edin Džeko, Bosna-Hersek milli futbol takımının kaptanı olarak ve Fenerbahçe'de forvet pozisyonunda oynayarak futbol kariyerini sürdürüyor.

Futbolseverler ve gazeteciler tarafından "Bosnalı Elmas" veya sadece "Elmas" olarak anılan Džeko, başarıları ve golcülüğü ile tanınıyor. Bundesliga'da VfL Wolfsburg formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Džeko, 2008-2009 sezonunda ligin en çok gol atan ikinci oyuncusu oldu. 2009-2010 sezonunda ise Bundesliga'nın gol kralı olarak adını tarihe yazdırdı.

Manchester City'de oynarken 2011-2012 Premier League sezonunda Tottenham Hotspur'a karşı oynanan maçta dört gol atarak unutulmaz bir performans sergiledi. Ayrıca o sezonun son maçında Queens Park Rangers'a karşı attığı golle, takımını 44 yıl aradan sonra Premier League şampiyonu yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Džeko, kariyerinde birçok önemli anı yaşadı. 3 Mart 2018'de Roma formasıyla 50. lig golünü atarak Avrupa'nın en büyük beş liginden birinde 50 gol atan ilk oyuncu oldu.

Bosna-Hersek milli takımında da önemli bir rol oynayan Džeko, 101 maçta forma giyerek 55 gol attı. Aynı zamanda milli takımının tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde attığı 10 golle ülkesinin turnuvaya katılmasına önemli katkı sağladı.

Edin Dzeko ne kadar maaş alıyor?

Profesyonel futbolcu Edin Dzeko, 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4.200.000 euro maaş alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.