Didier Zokora kimdir? Zokora olayı nedir?

Fildişi Sahilli eski milli futbolcu Didier Zokora hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Didier Zokora kimdir ve Zokora olayı nedir? işte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 16:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Didier Zokora kimdir? Zokora olayı nedir?

Fildişi Sahilli eski milli futbolcu Didier Zokora’nın yaşamı merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizler için detaylı araştırma yaptık. Peki Fildişi Sahilli eski milli futbolcu Didier Zokora kimdir ve Zokora olayı nedir? Detaylar haberimizde…

Didier Zokora kimdir?

Zokora'nın futbol kariyerine Fildişi Sahili'nin tanınmış futbol okullarından biri olan Mimosas'ta adım attı. Burada Avrupalı kulüplerin ilgisini çekmeyi başardı ve 1999 yılında Belçika'nın Racing Genk kulübüyle sözleşme imzaladı. 2001-02 sezonunda Genk ile Pro League şampiyonu oldu. 2004 yazında ise Fransız kulübü Saint-Étienne ile anlaştı.

2006 yazında Fildişi Sahili'yle sergilediği başarılı performansın ardından Zokora’ya, Chelsea, Manchester United ve Arsenal gibi büyük kulüplerden teklifler gitti. Ancak daha fazla oynama şansı bulabileceği bir takımda oynamayı tercih ederek, 8.2 milyon euro karşılığında Saint-Étienne'den Tottenham Hotspur'a transfer oldu.

didier zokora

Tottenham'daki üç yıl boyunca taraftarların sevgisini kazanan Zokora, maçlarda "Lets all do the Conga" gibi tezahüratlarla desteklendi. Buna rağmen, bu süre zarfında 130'dan fazla maça çıkmasına rağmen gol atmayı başaramadı. 2008 yılında Tottenham ile EFL Cup'ı kazandı, ancak bir yıl sonra aynı kupanın finalinde Tottenham, Manchester United'a mağlup oldu. Zokora'nın Tottenham'daki gol katkısı olmamasına rağmen, 12 Mart 2008'de UEFA Kupası 4. turunda PSV'ye karşı oynanan penaltı atışında başarılı bir şekilde gol attı.

2009 yazında Zokora, 7.920.000 £ karşılığında Sevilla FC'ye transfer oldu. İlk kez 30 Ağustos 2009'da Sevilla'nın La Liga'da Valencia ile oynadığı maçta sahaya çıktı. İlk sezonunda, takımının ligi 4. sırada tamamlamasına ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına katkıda bulundu. Ayrıca, 2010 yılında Sevilla'nın finalde Atlético Madrid'i yenerek Copa del Rey'i beşinci kez kazanmasına önemli bir katkı sağladı.

didier zokora 2

Didier Zokora, Fildişi Sahili formasıyla toplamda 110 maça çıktı. 22 Haziran 2008 tarihinde Dünya Kupası elemelerinde Botsvana'ya karşı attığı ilk ve tek golü, Fildişi Sahili'nin 4-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçta gerçekleşti. Zokora, 28 Şubat 2012 tarihinde milli takımı bırakma kararını duyurdu.

Zokora olayı nedir?

12 Nisan 2012 tarihinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç öncesinde dikkat çekici bir olay yaşandı. Fenerbahçe'nin yetenekli orta sahası Emre Belözoğlu, Trabzonspor'lu Didier Zokora'ya ırkçı sözler sarf etti. Olay, sonrasında hukuki sürece taşındı ve Belözoğlu, 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.