Dışişleri Bakanlığı'ndan milli maç öncesi özel mesaj: Dostluk kazanacak!

Dışişleri Bakanlığı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile Türkiye arasında yapılacak maç öncesinde, sosyal medya hesabından Felemenkçe "Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluk kazanacak." mesajını paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 21:42
Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan milli maç öncesi özel mesaj: Dostluk kazanacak!

Türkiye ve Hollanda arasında heyecanla beklenen EURO 2024 çeyrek final maçı öncesinde, Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Felemenkçe olarak "Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluk kazanacak." şeklindeki mesaj, maçın ötesindeki dostluk vurgusunu ön plana çıkardı.

Bakanlık paylaşımında, Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın önceki mesajını alıntılayarak, "Adına ister 'futbol' ister 'voetbal' deyin, dostluğu besleyen aynı oyundur." ifadeleriyle Türk ve Hollanda halkları arasındaki güçlü dostluk bağlarının altını çizdi.

Özellikle, dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümünde bu maçın dostluk ve sporun gücünü bir kez daha göstereceği umuluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi hesabının etiketlendiği paylaşımda ise Türkçe olarak "İyi olan kazansın." mesajı yer aldı.

2024 çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasındaki mücadele, Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda TSİ 22.00'de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da maçı izlemek üzere Berlin'e gitti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.