Engelli çocuklar Çiğli'de eğlenirken spor yapıyor

Özel çocukların sosyal yaşama uyum sağlaması için çalışmalar yapan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Çocuklarımızın spor yapma imkanlarını artırmak ve onların sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla çeşitli spor eğitimleri düzenliyoruz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 15:02
Kaynak: BÜLTEN
Engelli çocuklar Çiğli'de eğlenirken spor yapıyor

Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında; hareket eğitimi, taekwondo, yüzme, masa tenisi, basketbol, tenis ve badminton branşlarında; Otizm, Down Sendromu, Serebral Palsi, uzuv eksikliği ya da boy kısalığı yaşayan özel bireyler için uzman antrenörler ile beraber eğitimler veriliyor. Özel bireyler kurslar sayesinde kas sistemini güçlendirirken eğlenceli vakit geçirme fırsatı da elde ediyor.

Kurslara yoğun ilgi

Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen öğrenciler, engel gruplarına göre kendilerine uygun branşta ücretsiz spor yapma fırsatını elde ediyor. Kurslara yoğun ilgi gösterilirken, açılan branşlara katılmak isteyenler 444 3 552 numaralı hattan detaylı bilgi alabilecek.

Çiğli’de yaşayan tüm çocuklarımızın spor yapabilmesi için çalışıyoruz

Başkan Onur Emrah Yıldız, “Özelikle hareket eğitimi, taekwondo, yüzme, masa tenisi, basketbol, badminton ve tenis gibi branşlarda özel çocuklarımız için kurslar açtık. Bu kurslar sayesinde çocuklarımız hem eğleniyor hem de fiziksel ve mental gelişimlerini destekleniyor. Çiğli Belediyesi olarak, engelli bireylerimizin spor yapma imkanlarını artırmak ve onların sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla düzenlediğimiz eğitimlerimiz sürecek.  Çiğli’de yaşayan tüm çocuklarımızın spor yapabilmesi için çalışıyoruz” dedi.  

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.