Eskrimde tarihi başarı: Milli eskrimci Enver Yıldırım Türkiye’ye ilk madalyasını kazandırdı

Milli eskrimci Enver Yıldırım, Büyük Erkekler Kılıç Dünya Kupası'nda bronz madalya alarak Türkiye'ye bu organizasyonda tarihindeki ilk madalyasını kazandırdı

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 21:01
Kaynak: AA
Eskrimde tarihi başarı: Milli eskrimci Enver Yıldırım Türkiye’ye ilk madalyasını kazandırdı

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen organizasyonda Enver Yıldırım, ana tablo maçlarında rakiplerini eleyerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde ev sahibi ülkeden Andras Szatmari'ye 15-7 yenilerek final şansını kaybeden milli sporcu, bronz madalya kazandı. Bu bronz madalya, Türkiye'nin büyükler kategorisinde Dünya Kupası'ndaki ilk madalyası oldu. Diğer milli sporculardan Furkan Yaman organizasyonu 57'nci, Muhammed Furkan Kalender ise 61'inci sırada tamamladı. Dünya Kupası, yarın oynanacak takım müsabakalarıyla sona erecek.

MİLLİ ESKİRİMCİ ENVER YILDIRIM KİMDİR?

Enver Yıldırım, 18 Ekim 1995'te Malatya'da dünyaya geldi. Türkiye’ye eskrimin erkek kılıç dalında ilk Dünya Üniversite Oyunları gümüş madalyası ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası bronz madalyası kazandıran önemli bir isimdir. Ankara-Altındağ’da doğan Enver Yıldırım, 4 erkek kardeşli bir ailenin üçüncü çocuğudur. Babası Malatyalı ve emekli bir memurken, annesi Erzurumlu ve ev hanımıdır. Eskrimle ilk olarak komşusu olan eskrim antrenörü Mustafa Kalender’in önerisiyle 2005 yılında başlamıştır. 2010 yılında Yıldızlar kategorisinde Milli takıma girmiş ve Yunanistan’ın Atina şehrinde ilk Avrupa Şampiyonası’na katılmıştır. Sonrasında ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde etmiştir. Şu anda antrenörleri Valeriy Shturbabin, abisi Hakan Yıldırım, Ahmet Ant ve Emre Çokal ile çalışmalarını Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Olympia Eskrim Kulübü'nde sürdürmektedir.

Eğitimine de ara vermeden devam eden Enver Yıldırım, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden 2017 yılında mezun olmuş ve aynı yıl içerisinde Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Spor Bilimleri ve Teknolojisi Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapmaya başlamıştır. 2020 yılında Spor Uzmanı unvanıyla mezun olmuştur. Ayrıca 2019 yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak atandığı Ankara Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapmaktadır.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.