Fatih Akyel kimdir? Fatih Akyel hangi takımda oynadı?

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Fatih Akyel’İn yaşamı merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Bizler de sizin için kendisi hakkındaki detayları derledik. Peki Fatih Akyel kimdir ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 15:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fatih Akyel kimdir? Fatih Akyel hangi takımda oynadı?

Eski futbolcu ve teknik direktör Fatih Akyel hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Fatih Akyel kimdir ve Fatih Akyel hangi takımda oynadı? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Fatih Akyel kimdir?

Futbol kariyerine Karagümrük semtindeki Altınay takımında başlayan Fatih Akyel, burada gösterdiği başarılı performansla Galatasaray altyapısına transfer oldu. 1996-97 sezonunda Galatasaray'ın A takımına yükselen Akyel, ilk golünü Sion karşısında kaydetti. İlk iki sezonunda, savunmadaki başarılı performansı ve attığı sürpriz gollerle teknik direktör Fatih Terim'in favori oyuncularından biri haline geldi.

2000-01 UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında Real Madrid karşısında Galatasaray'a yaptığı iki asistle Avrupa'da dikkatleri üzerine çekti. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Türkiye milli takımının 3. olduğu kadrosunda yer alan Fatih Akyel, turnuva boyunca tüm maçlarda 90 dakika oynayarak önemli bir başarıya imza attı. Kariyerinde Galatasaray, Fenerbahçe, Mallorca, PAOK ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen Akyel, 64 kez milli takımda görev aldı ve sağ bek pozisyonunda oynadı.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu kadro dışı kalan Fatih Akyel’in, Ocak 2007'de Gençlerbirliği'ne transferi gerçekleşti. 2007-2008 sezonunda Kasımpaşa ile sözleşme imzaladı ve ardından 2008-2009 sezonunun ara transfer döneminde Kocaelispor'a geçti. 31 Ocak 2010'da Türkiye 2. Lig takımlarından Tepecikspor ile iki yıllık sözleşme imzalayarak bu kulübe katıldı.

fatih akyel

1997 yılında Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımıyla Akdeniz Oyunları'na katılan Fatih Akyel, finalde İtalya Olimpik millî futbol takımına karşı oynayarak ikinci oldular.

Teknik direktörlük dönemi

2015-16 sezonunda Gümüşhanespor ile anlaşan Fatih Akyel, 27 Eylül 2018'de TFF 1. Lig takımlarından İnegölspor ile sözleşme imzaladı. 13 Ekim 2022'de ise Lüleburgazspor'da sportif direktör olarak görevlendirildi.

Fatih Akyel hangi takımda oynadı?

Kariyerinde Galatasaray, Fenerbahçe, Mallorca, PAOK ve Trabzonspor gibi kulüplerin formalarını terleten Fatih Akyel, 64 kez milli takımı temsil etti ve sağ bek olarak oynadı. Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle kadro dışı bırakılan Akyel’in Ocak 2007'de Gençlerbirliği'ne transferi gerçekleşti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.