Fernando Muslera kimdir? Muslera en iyi kaçıncı kaleci?

Néstor Fernando Muslera Micol (İspanyolca telaffuz: [feɾˈnando musˈleɾa]) (d. 16 Haziran 1986; Buenos Aires, Arjantin), Uruguaylı millî futbolcudur. Süper Lig kulübü Galatasaray'da kalecilik ve kaptanlık yapan Uruguaylı profesyonel futbolcudur. Peki Fernando Muslera kimdir? Fernando Muslera en iyi kaçıncı kaleci? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 11:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fernando Muslera kimdir? Muslera en iyi kaçıncı kaleci?

Kariyerine Montevideo Wanderers ve Nacional'da başlayan Muslera, 2007'de Lazio'ya transfer oldu ve kulüpte 2009 Coppa Italia Finalini kazandı. 2011 yılında 6,75 milyon € karşılığında Galatasaray'a transfer oldu ve o zamandan bu yana yedi Süper Lig şampiyonluğu, dört Türkiye Kupası ve altı Süper Kupa dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Ayrıca Galatasaray'ın futbol takımında en çok forma giyen yabancı futbolcu oldu. Muslera ayrıca, sarı-kırmızılı formayı en fazla terleten üçüncü oyuncu konumunda. Fernando Muslera, Türkiye ve Galatasaray'da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu unvanını taşıyor. Peki, Fernando Muslera kimdir? Muslera en iyi kaçıncı kaleci? İşte Detaylar...

muslera

Fernando Muslera kimdir?

2004 yılına kadar Uruguay’ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel oldu. İki yıl boyunca A Takım'da görev yaptıktan sonra kiralık olarak Nacional'de forma giymeye başladı.

Burada geçirdiği kısa sürede dikkat çekerek Arsenal, Juventus, Lazio ve Benfica gibi kulüplerin gündemine giren Muslera'nın yolu İtalya'nın Lazio takımıyla kesişti.

Muslera, 2007 yazında 3 milyon € karşılığında Lazio'ya transfer oldu. İtalyan ekibinde ilk yıllarında zorlu bir süreç geçirdi ancak Coppa Italia'da penaltılara kalan finaldeki performansıyla dikkat çekti. Bu başarı, onu Lazio'nun birinci kalecisi haline getirdi.

Muslera, Galatasaray formasıyla ilk maçına Olympiakos karşısında çıktı. İlk resmi maçına ise İstanbul Başakşehir karşısında çıktı. Süper Lig'in 2011-12 sezonunda Mersin İdman Yurdu maçında yaptığı penaltı kurtarışıyla takımının puan almasını sağladı. Sezonun son maçında Fenerbahçe'ye karşı gösterdiği performansla şampiyonluk yaşadı.

2012-13 sezonunda Süper Kupa'yı kazanan Muslera, aynı sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. 2013-14 sezonunda Emirates Cup'ı kazanan takımda yer aldı. 2014-15 sezonunda 1 numaralı formayı giymeye başlayan Muslera, 2015-16 sezonunda toplamda 48 maça çıktı.

2016-17 sezonunda Süper Kupa'da Beşiktaş karşısında 3 penaltı kurtararak maçın adamı seçildi. 2017-18 sezonunda toplamda 38 maça çıkan Muslera, Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Fernando Muslera, hem Galatasaray hem de Uruguay millî takımı için vazgeçilmez bir isim olmuştur. Kariyerindeki başarıları, kazandığı kupalar ve gösterdiği performanslarla futbol dünyasında önemli bir yere sahip olmuştur. Muslera'nın Galatasaray ve Türkiye'deki efsanevi kariyeri, onun futbol tarihindeki yerini sağlamlaştırmıştır.

muslera

Fernando Muslera en iyi kaçıncı kaleci?

Bleacher Report internet sitesi, 'Bir final maçında kalenizde olmasını isteyeceğiniz 10 kaleci' adlı araştırmasında dünyanın en iyi kalecilerini belirledi. Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, listenin 7. sırasında yer alarak birçok ünlü kaleciyi geride bıraktı. İşte o listede öne çıkan detaylar ve Muslera hakkında yapılan övgüler.

Sarı-kırmızılı takımın kalecisi Fernando Muslera, uluslararası platformda gösterdiği performansla bu listeye girmeyi başardı. Bleacher Report, Uruguaylı kalecinin başarısını şu sözlerle ifade etti:

"Maçlarda yaptığı kurtarışların yanı sıra, penaltılardaki başarısı da ülkesine çok önemli zaferlerin kapısını açtı. Lazio'da iken Cassano'nun penaltısını çıkaran Muslera, o günden itibaren İtalyan ekibinin kalesini devraldı. 2010 Dünya Kupası'nda ise Gana karşısında 2 penaltı kurtararak takımını yarı finale taşıdı. Copa America'da da kalesinde devleşen Muslera, Tevez'in penaltısını kurtararak Uruguay'a kupaya giden yolu açtı."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.