Fransız futbolcu Adrien Rabiot kimdir ve kaç yaşında?

Fransız futbolcu Adrien Rabiot'un Juventus ile sözleşmesinin sona ermesi sonrasında Galatasaray'ın transfer listesine girdiği iddia ediliyor. Rabiot'un kariyeri ve başarıları da bu haberle birlikte yeniden gündeme geldi. Adrien Rabiot'un detaylı kariyeri, yaşadığı takımlar ve başarıları merak konusu oldu. Peki Adrien Rabiot kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 15:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fransız futbolcu Adrien Rabiot kimdir ve kaç yaşında?

Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan Adrien Rabiot hakkında bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Adrien Rabiot kimdir ve kaç yaşında? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Adrien Rabiot kimdir?

Fransız futbolcu, Avrupa'nın önde gelen liglerinden Ligue 1 ve Serie A'da başarıyla forma giymiş, aynı zamanda milli takımında da 48 maça çıkmıştır.

Oyuncu, etkili sol ayağıyla bilinir ve genellikle merkez orta sahada görev almasının yanı sıra ön libero ve sol orta saha pozisyonlarında da oynayabilir.

Adrien Rabiot, 3 Nisan 1995'te Fransa'da doğdu.

adrien rabiot

Futbol kariyerine US Créteil, UJA Alfortville, Manchester City, FC Pau gibi takımların altyapısında başladı.

2012-13 sezonunda Paris Saint-Germain'den bedelsiz olarak ayrılan Rabiot, İtalya'nın Juventus takımına transfer oldu. Burada kendini gösteren oyuncunun piyasa değeri 35 milyon Euro'yu aştı.

2023-2024 sezonunda Juventus formasıyla 31 maçta görev alan oyuncu, 5 gol ve 3 asist yaparak toplamda 3.012 dakika sahada kaldı.

PSG kariyerinde 227 maçta 24 gol ve 14 asist kaydeden Fransız futbolcu, Juventus'ta ise 212 maçta 22 gol ve 15 asistle oynadı.

Oyuncu ayrıca kariyerinde toplam 60 Şampiyonlar Ligi maçında forma giymiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.