Galatasaray’ın eski guardı: Corey Walden kimdir?

2023-24 sezonunda Galatasaray Ekmas'ta büyük bir performans sergileyen Corey Walden'ın yeni durağı belli oldu. İspanya'nın ACB Ligi'nin yeni ekiplerinden Hiopos Lleida, Amerikalı oyuncuyu resmi olarak kadrosuna kattığını duyurdu. Bu transfer haberiyle yeniden dikkatleri üzerine çeken Corey Walden’ın hayatı ve kariyeri ise merak konusu oldu. Corey Walden kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 15:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Galatasaray’ın eski guardı: Corey Walden kimdir?

2023-24 sezonunu Galatasaray Ekmas’ta geçiren Corey Walden’ın yeni durağı belli oldu. İspanya Ligi ACB’nin yeni ekiplerinden Hiopos Lleida, Amerikalı oyuncuyu resmi olarak transfer ettiğini duyurdu. Bu haberle yeniden gündeme gelen Corey Walden’in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Corey Walden kimdir? İşte detaylar...

corey

Corey Walden kimdir?

Basketbol dünyasında adından sıkça söz ettiren Torrian Corey Walden, 5 Ağustos 1992 doğumlu ABD'li bir profesyonel basketbolcu olarak dikkat çekiyor. Ormond Beach, Florida'da doğan ve kariyerine lise yıllarında Seabreeze'de başlayan Walden, kolej yıllarında Stetson ve Eastern Kentucky'de basketbol oynadı. NBA seçmelerinde seçilmeyen Walden, 2015 yılında profesyonel basketbol kariyerine Maine Red Claws ile adım attı.

Bugüne kadar Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynayan Walden, Oostende, Hapoel Holon, Partizan, Kızılyıldız, Bayern Münih ve son olarak Galatasaray gibi takımlarda forma giydi.

Kariyerinde birçok başarıya imza atan Walden, 2021 yılında Adriyatik Ligi şampiyonu olurken, İsrail Ligi'nde MVP ve sezonun en iyi beşi ödüllerini kazandı. Belçika Ligi şampiyonu ve İsrail Kupası galibi olarak da önemli başarılar elde etti.

Şimdi, İspanya'nın ACB Ligi'nin yeni ekiplerinden Hiopos Lleida ile yeni bir sayfa açacak olan Corey Walden’ın etkileyici kariyer yolculuğu ve başarıları, basketbol severlerin merakla takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.