TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray ve Trabzonspor’da Marco Reus alarmı! İki dev yıldız futbolcu için harekete geçti. Marco Reus kimdir?

Süper Lig'in önemli takımları Galatasaray ve Trabzonspor, Borussia Dortmund'dan ayrılan yıldız oyuncu Marco Reus'u transfer etmek için harekete geçti. Peki, Marco Reus kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 13:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Galatasaray ve Trabzonspor’da Marco Reus alarmı! İki dev yıldız futbolcu için harekete geçti. Marco Reus kimdir?

Galatasaray ve Trabzonspor, Borussia Dortmund'dan ayrılan tecrübeli oyuncu Marco Reus'u transfer etme yolunda önemli adımlar attı. Süper Lig'de mücadele eden bu iki takım, 35 yaşındaki Reus'un durumunu detaylı bir şekilde araştırarak şartlarını sordu. Borussia Dortmund formasını 12 yıl boyunca taşıyan Reus, kariyeri boyunca 429 maçta 170 gol atıp, 131 asist yaparak etkileyici bir performans sergilemişti. Peki, Marco Reus kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Marco Reus kimdir?

Marco Reus, Kuzey Ren-Vestfalya, Dortmund'da doğdu. Futbola amatör olarak 1994 yılında yaşadığı yerin takımı olan Post SV Dortmund'da başladı ve 1996 yılında Borussia Dortmund'un altyapısına transfer oldu. 2006 yazında Borussia Dortmund'dan ayrılarak Rot Weiss Ahlen'in U-19 takımına geçti. İlk sezonunda ofansif orta saha pozisyonunda beş maçta forma giydi ve ilk iki maçta bir gol kaydetti. Sonraki sezon, A takıma yükselmeyi başardı ve o sezon 14 maçta görev alarak iki gol attı. Takımı sezon sonunda 2. Bundesliga'ya yükseldi. 2008-09 sezonunda da Rot Weiss Ahlen'de kalarak 2. Bundesliga'da 27 maça çıktı ve 4 gol attı.

Marco Reus kariyeri

Marco Reus, 25 Mayıs 2009'da henüz 20 yaşındayken Bundesliga'ya yükselen Borussia Mönchengladbach kulübüyle dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Reus, Bochum'a karşı deplasmanda 3-3 berabere kaldıkları maçta ilk golünü attı ve Bundesliga'daki ilk golünü Mainz 05 karşısında Borussia-Park'ta tek başına 50 metrelik bir koşudan sonra kaydettiği maçta attı. İlk sezonunda 33 maça çıkan Reus, 8 gol attı ve özellikle Bayern Münih karşısında bir gol atarak dikkat çekti.

Bayern Münih maçında ilk golünü attı

2010-11 sezonunda Reus, lig ve kupa maçlarıyla birlikte 37 maça çıkıp 13 gol attı. 2011-12 sezonuna gelindiğinde ise Bayern Münih maçında ilk golünü attı ve sezon boyunca Borussia-Park'ta VfL Wolfsburg ve Hannover 96 maçlarında 2'şer gol birden attı. Ayrıca SV Werder Bremen karşısında kariyerinin ilk hat-trick'ini yaptı.

2011-12 sezonunda toplamda 37 maçta 21 gol atarak Bundesliga'nın en iyi oyuncusu seçilen Reus, Borussia Mönchengladbach ile olan sözleşmesini 2015 yılına kadar uzattı. Ancak, Avrupa'nın büyük kulüplerinin dikkatini çeken Reus, 4 Ocak 2012'de 17.5 milyon € karşılığında Borussia Dortmund'a transfer oldu ve Temmuz 2017'ye kadar beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Böylece, futbol kariyerine Borussia Dortmund altyapısında başladığı kulübe geri dönmüş oldu.

Borussia Dortmund'a transfer oldu

Marco Reus, 1 Temmuz 2012 tarihinde, 17 milyon euro karşılığında Borussia Mönchengladbach'dan Borussia Dortmund'a transfer oldu.

Marco Reus, 2012/2013 sezonunda Borussia Dortmund formasıyla mücadele etti. Dortmund'a Bundesliga'da ilk maçına Werder Bremen karşısında çıkan Reus, bu maçta bir gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Sezonun 6. haftasında eski takımı Borussia Mönchengladbach'a karşı 2 gol kaydederek takımının 5-0 galibiyetinde büyük rol oynadı.

Reus, Bayern Münih karşısında Bundesliga'da ilk kez Dortmund formasıyla 1 Aralık 2012'de sahaya çıktı ve maçta Mario Götze'ye gol pası verdi. Sezon boyunca yaşadığı sakatlık nedeniyle Bundesliga'da 28. ve 29. haftalarda kadroya alınmadı.

Dortmund formasıyla ilk golünü Manchester City deplasmanında attı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Reus, Dortmund formasıyla ilk golünü Manchester City deplasmanında attı. Bundesliga'da sezon boyunca 34 maça çıkıp 14 gol atıp 11 asist yaparak önemli bir performans sergiledi. Şampiyonlar Ligi'nde ise takımıyla birlikte finale kadar yükselen Reus, finalde Bayern Münih'e son dakikada yediği golle mağlup olarak şampiyonluğu kaçırdı. Şampiyonlar Ligi'nde ise 14 maça çıkıp 4 gol atıp 4 asist yaparak etkili bir performans sergiledi.

Marco Reus, 2013/2014 sezonunda Borussia Dortmund formasıyla etkileyici bir performans sergiledi. Sezonun başında, 27 Temmuz 2013 tarihinde Almanya DFB Kupası finalinde Bayern Münih'i 4-2 mağlup ettikleri maçta 2 gol atıp 1 asist yaparak büyük bir katkı sağladı. Bundesliga'nın ilk haftasında Augsburg karşısında oynadıkları maçta bir asist yaparken, ikinci haftada Eintracht Braunschweig'e karşı ligdeki ilk golünü kaydetti.

Sezon boyunca Stuttgart karşısında gösterdiği performans dikkat çekiciydi. Bundesliga'nın 11. haftasında Stuttgart'ı 6-1 mağlup ettikleri maçta 1 gol atıp 1 asist yaparken, 28. haftada Stuttgart'a karşı oynadıkları deplasman maçında takımının 3 golünü birden atarak hat-trick yapma başarısı gösterdi. Bir sonraki hafta Wolfsburg karşısında 1 gol atıp 1 asist yaparak etkili performansını sürdürdü. Ayrıca Bayern Münih deplasmanında da 1 gol atıp 1 asist yaparak takımının büyük bir galibiyet elde etmesine katkı sağladı.

Skorer performans

Bundesliga'da sezon boyunca toplam 30 maça çıkan Reus, 16 gol atıp 14 asist yaparak büyük bir skorer ve asistçi performansı sergiledi. Şampiyonlar Ligi'nde ise Arsenal, Napoli ve Marsilya ile aynı gruba düşen Dortmund, Reus'un 6 maçta 2 gol atıp 3 asist yapmasıyla gruptan çıkmayı başardı. Sonrasında Zenit'e karşı oynanan maçlarda da etkili olan Reus, deplasmanda 1 gol atıp 2 asist yaparak takımının çeyrek finale yükselmesinde önemli rol oynadı.

Ancak çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşen Dortmund, deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Reus'un sakatlığı devam ettiği için sınırlı süre aldığı bu maçta, rovanşta 75 dakika sahada kalarak 2 gol attıysa da Dortmund'un finale çıkması için yeterli olmadı ve Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiler.

Sakatlığıyla mücadele etti

7 Eylül 2014 tarihinde Almanya'nın İskoçya ile oynadığı maçta ayak bileğinden sakatlanan Marco Reus için 2014/2015 sezonu sakatlıkla mücadele ettiği bir dönem oldu. Sezonun başında, Bayern Münih ile oynanan ve tartışmalara neden olan maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Reus'un takımı 2-0 mağlup oldu. Ligin ilk haftasında sınırlı süre alabilen Reus, ikinci haftada 1 gol atıp 1 asist yaparak etkili bir performans sergilese de, üçüncü haftada tekrar sakatlık yaşadı ve sezon boyunca sakatlıklarla mücadele etmek zorunda kaldı.

Bu sezon Bundesliga'da toplam 20 maça çıkabilen Reus, 7 gol atıp 5 asist yaparak yine de önemli bir katkı sağladı. Dortmund, 2014/2015 sezonunu ligi 7. sırada tamamlayarak geçirdi. Şampiyonlar Ligi'nde ise Dortmund, Anderlecht, Arsenal ve Galatasaray'ın bulunduğu grupta yer aldı. Reus, sadece Galatasaray maçlarında forma giydi ve bu maçlarda 2 gol atıp 1 asist yaparak takımına katkı sağladı. Gruptan çıktıktan sonra çeyrek finalde Juventus'a elendiler. Marco Reus, bu eşleşmede bir gol kaydetti.

Sezonun hemen başında, Avrupa Ligi elemelerinde Dortmund ile 4 maça çıkan Marco Reus, bu maçlarda 3 gol atmıştır. Bundesliga'nın ilk haftasında Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yendikleri maçta 1 gol atıp 1 asist yaparak önemli bir performans sergilemiştir. Ancak 4. haftada tekrar sakatlanmış, sakatlığının ciddi olmadığı anlaşılınca 5. haftada kadroya alınmış ancak riske edilmeden oynatılmamıştır.

Ligin 10. haftasında Augsburg karşısında 2 gol atıp, bir hafta sonra SV Werder Bremen maçında da 2 gol atarak performansını yükseltmiştir. Ancak Schalke 04 derbisinde sakatlığı nedeniyle forma giyememiştir. Sezon boyunca Bundesliga'da bazen dinlendirilerek oynatılan Reus, toplamda 26 maça çıkmış, 12 gol atmış ve 4 asist yapmıştır.

Avrupa Ligi'nde ise Dortmund, yarı finalde Liverpool'a elenmiştir. Reus, son maçta 1 gol atıp 1 asist yapmış olsa da takımının elenmesine engel olamamıştır. Avrupa Ligi'nde elemelerle birlikte toplamda 13 maça çıkan Reus, 9 gol atmış ve 2 asist yapmıştır.

Milli Takım kariyeri

11 Ağustos 2009'da Marco Reus, 21 yaş altı millî takımındaki ilk maçına Türkiye'ye karşı çıktı. 6 Mayıs 2010'da Almanya A millî takımına çağrıldı. İlk A millî maç deneyimi ise 14 Mayıs 2010'da Malta ile oynanan maçta yaşandı. Ancak, 11 Mayıs 2010'da Bayer Leverkusen maçında sakatlık geçirdiği için kadrodan çıkarıldı. Reus'un resmi olarak oynadığı ilk A millî maç ise 7 Ekim 2011'de Türkiye'ye karşı yapılan maçtı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.