Göztepe, Onuachu transferinde mutlu sona yaklaştı

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Göztepe Spor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu transferinde mutlu sona yaklaştı. Sarı kırmızılı menajerler golcü futbolcuyu transfer etmek için harekete geçti. Peki, golcü futbolcu Paul Onuachu, Göztepe ile anlaştı mı? Paul Onuachu'nun sözleşmesi ne zaman bitiyor? Paul Onuachu kimdir?Paul Onuachu daha önce hangi takımlarda forma giydi? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 14:22
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Göztepe, Onuachu transferinde mutlu sona yaklaştı

TFF 1.Lig'den Süper Lig'e şampiyon olarak çıkan Göztepe Spor Kulübü, 2024-2025 sezonunda yaptığı transferler ile taraftarlarını heyecanlandırıyor. Süper Lig'e geri dönen sarı kırmızılılar, ilk dört haftada elde ettiği 6 puanla 6.sırada yer alıyor. Göz-Göz, sezona harika bir başlangıç yaparak en son oynadığı maçta Bodrum FK'yı 2-0 mağlup etti. Gürsel Aksel Stadyumu'nda rakiplerine yenilmeyen İzmir temsilcisi, milli aranın ardından Kayserispor ile kozlarını paylaşacak. Göz-Göz, transfer sezonunda takıma dahil ettiği oyuncularla gücüne güç katarken rakiplerine korku salıyor. Bulgar teknik direktör Stanimir Stoilov, en son yaptığı açıklamada bir oyuncu daha transfer edebiliriz ifadelerini kullanmıştı. Edinilen bilgilere göre teknik direktör Stoilov, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'yu takımda görmek istiyor.

GÖZTEPE ONUACHU İÇİN ISRARCI

Sezon başından beri transfer listesinde yer alan, uzun süredir sarı kırmızılı menajerlerin yoğun çaba sarf ettiği Onuachu, transferinde sona yaklaşıldı. Türkiye'den eski takımı Trabzonspor'un da Şenol Güneş döneminden önce çok istediği 30 yaşındaki futbolcu, Avrupa'da transfer döneminin bitmesinin ardından rotayı yeniden Süper Lig'e çevirmişti. Southampton'ın sezon başında 15 milyon euro bonservis istediği Onuachu'nun yüksek ihtimalle bir sezon daha kariyerine ülkemizde devam etmesi düşünülüyor. Edinilen bilgilere göre, Göztepe'nin ise Onuachu konusunda çok istekli olduğu, Nijeryalı forveti transfer etmek için bütün kozlarını oynayacağı söyleniliyor.

ŞENOL GÜNEŞ, ONUACHU’YU İSTEMİYOR

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Şenol Güneş, takım kadrosunu kurarken Onuachu’yu istemediğini ekibine bildirdi. Şenol Güneş ve Başkan Ertuğrul Doğan'ın yaptığı görüşmeden sonra Güneş, Paul Onauchu transferini değil eski golcüsü Aboubakar'ı Trabzonspor'da görmek istediğini bu nedenle yönetimden zaten kulüp bulması için izin verilen Vincent Aboubakar için Beşiktaş ile görüşmesini istedi.

PAUL ONUACHU KİMDİR?

Ebere Paul Onuachu, 28 Mayıs 1994 tarihinde dünyaya geldi. Forvet pozisyonunda görev alan futbolcu altyapıya Midtjylland takımıyla başladı. 2,01 m boyundaki futbolcu atletizmiyle ve hızıyla dikkat çekerken profesyonel kariyerine ilk önce 2013 yılında FC Midtjylland takımında başladı. 2015 yılında Vejle takımına kiralık olarak gitti. 2019-2023 yııllarında Genk formasını giydi. 2023 senesinde Southampton ile anlaştı. 2023 sezonunda Trabzonspor'a kiralık olarak gitti. Aynı zamanda Nijerya milli takımında görev alan Paul Onuachu, ülkesinin gururu oldu. 19 kez millî oldu ve 3 gol attı. Nijerya'yı 2019 Afrika Uluslar Kupası'nda temsil etti ve üçüncülük madalyasını kazandı.2023-2024 futbol sezonunda Trabzonspor'un 4-2 mağlup ettiği Gaziantep FK'ye karşı 3 gol atarak 2020 yılından sonra Trabzonspor formasıyla hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.