Hamit Altıntop kimdir? Hamit Altıntop'un görevi nedir?

Eski futbolcu Hamit Altıntop hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Hamit Altıntop kimdir ve hangi takımlarda yer aldı? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 15:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hamit Altıntop kimdir? Hamit Altıntop'un görevi nedir?

Hamit Altıntop, Almanya'da yetişmiş eski bir Türk futbolcu ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda Yönetim Kurulu üyeliği, İcra Kurulu üyeliği ve millî takım sorumluluğu gibi çeşitli görevlerde bulunmaktadır. Peki Hamit Altıntop kimdir ve hangi takımlarda yer aldı? İşte detaylar…

Hamit Altıntop kimdir?

10 yaşındayken amcalarının yönlendirmesiyle DJK Gelsenkirchen-Süd takımında futbola başlayan Altıntop kardeşler, 11 yaşına geldiklerinde DJK TuS Rotthausen'e transfer oldu. Burada dört yıl boyunca oynayan kardeşler, özellikle ofansif yetenekleriyle dikkat çektiler. Dört yılın sonunda Wattenscheid 09'a transfer oldular ve burada alt yaş gruplarında oynayarak, teknik direktör Hans Bongartz yönetimindeki A takıma kadar yükseldiler. Bongartz, Wattenscheid 09, Schalke 04 ve FC Kaiserslautern'de futbol oynadıktan sonra iki farklı dönemde (1990-1994 ve 1998-2004) Wattenscheid 09'u çalıştırdı. Altıntop kardeşleri A takıma aldıktan sonra çoğu maçta onlara şans verdi. Bu süreçte, oyuncu Almanya Bölgesel Ligi'nde oynayarak TFF Avrupa Bürosunun dikkatini çekti ve 14 Kasım 2000'de Bulgaristan 18 Yaş Altı Milli Takımı ile yapılan maçta ilk kez Türkiye forması giydi. Bu maçta, Türkiye'nin Kartal Stadı'nda 3-1 galip geldiği karşılaşmada gollerden birini Hamit Altıntop attı.

hamit altıntop

Bayern Münih'e bonservis ücreti ödenmeden transfer olan Hamit Altıntop, o sezon Oliver Kahn, Lucio, Philipp Lahm, Ze Roberto, Franck Ribéry, Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose ve Luca Toni gibi yıldızlarla dolu kadroda yer aldı. Nisan 2011’de Bayern’den ayrılacağını ve birkaç seçenek üzerinde düşündüğünü açıklayan Hamit, sezonun sonunda Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun isteğiyle Real Madrid'e transfer oldu. Bir süre adı Fenerbahçe ile de anılan Hamit Altıntop, Türkiye milli futbol takımından eski hocası Fatih Terim'in çalıştırdığı Galatasaray'a transfer oldu.

Hamit Altıntop, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında Süper Kupa maçında çıkarak Galatasaray’ın 3-2'lik galibiyetinde rol aldı. 2013-14 sezonu öncesinde Emirates Cup'ta boy gösteren Altıntop, 12 Ağustos 2013'te yine Fenerbahçe'ye karşı oynanan Süper Kupa maçında sahaya çıktı. 2014-15 sezonu sonunda geçirdiği bel fıtığı ameliyatı sonrası sürekli sakatlık problemleri yaşadı.

hamit altıntop 2

Milli Takım Kariyeri

Sözleşmesi alacaklarına ek olarak küçük bir ödeme yapılarak uzatılan Hamit Altıntop, Tuzlaspor karşısındaki kötü performansı nedeniyle taraftardan tepki gördü ve Galatasaray yönetimi tarafından sözleşmesi feshedildi.

2016-17 sezonu başında Bundesliga ekiplerinden Darmstadt 98 ile anlaştı ve bu takımda 34 numaralı formayı giymeye başladı.

Alman vatandaşı olmasına rağmen, Türk millî takımını tercih eden oyuncu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin yarı finale yükseldiği Hırvatistan karşılaşmasında üçüncü penaltıyı başarıyla kullanarak UEFA tarafından maçın en iyi oyuncusu seçildi. Ayrıca, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Kazakistan’a attığı gol, FIFA tarafından yılın golü olarak ödüllendirildi.

Hamit Altıntop'un görevi nedir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta, İcra Kurulu'nda bulunmakta ve millî takımın sorumluluğunu üstlenmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.