İbrahim Sangare kimdir, kaç yaşında? İbrahim Sangare hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, orta sahaya yapacağı takviyeler için çalışmalarını sürdürüyor ve Nottingham Forest forması giyen İbrahim Sangare, bu süreçte öne çıkan isimlerden biri. Sarı-lacivertli ekibin transfer gündeminde olduğu belirtilen Sangare'nin kariyeri ve başarıları büyük ilgi görüyor. Peki, İbrahim Sangare kimdir, kaç yaşında? İbrahim Sangare hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 11:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
İbrahim Sangare kimdir, kaç yaşında? İbrahim Sangare hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, orta sahayı güçlendirmek amacıyla transfer çalışmalarını hızlandırmış durumda ve Nottingham Forest’ın yetenekli oyuncusu İbrahim Sangare, bu süreçte dikkat çeken isimlerden biri oldu. Sarı-lacivertli kulübün radarına giren Sangare’nin kariyeri ve başarıları merakla inceleniyor. Peki, İbrahim Sangare kimdir, kaç yaşında? İbrahim Sangare hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde...

sangere

İbrahim Sangare kimdir?

İbrahim Sangaré, altyapı kariyerini Fildişi Sahili kulüpleri Tout Puissant Koumassi ve AS Denguélé'de geçirdi. Profesyonel futbol kariyerine Toulouse formasıyla 22 Ekim 2016'da, Angers karşısında 0-0 berabere biten maçta ilk kez adım attı.

İbrahim Sangaré, 28 Eylül 2020 tarihinde PSV Eindhoven ile beş yıllık bir sözleşme imzalayarak kulüpteki kariyerine adım attı. 3 Aralık 2021'de Eredivisie'de Kasım ayının oyuncusu ödülünü kazanarak büyük bir başarı elde etti ve aynı zamanda Ekim ile Aralık 2021 dönemleri için yapılan ayın takımına dahil edildi. 17 Nisan 2022'de KNVB Beker finalinde, PSV'nin ezeli rakibi Ajax'ı mağlup ettiği önemli maçta sahadaydı. Avrupa'nın büyük kulüplerinden gelen teklifler doğrultusunda, PSV, 7 Ağustos 2022'de Sangaré'nin sözleşmesini 2027'ye kadar uzattı. Ayrıca, 16 Ağustos 2022 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Rangers karşısında deplasmanda oynanan 2-2 biten maçta, Sangaré takımının ilk golünü attı.

Sangaré, 2015 Toulon Turnuvası'nda Fildişi Sahili U20 formasıyla sahaya çıktı ve Fildişi Sahili U23 formasıyla da iki hazırlık maçında oynadı.

Sangaré’nin kariyeri, onun futbol dünyasında önemli bir isim haline gelmesini sağlayan çeşitli başarılarla dolu.

sangere

İbrahim Sangare kaç yaşında?

2 Aralık 1997’de dünyaya gelen İbrahim Sangare 26 yaşında. Defansif orta saha pozisyonunda görev yapan bir Fildişili futbolcu hem PSV Eindhoven'da hem de Fildişi Sahili millî takımında önemli bir rol oynuyor.

sangere

İbrahim Sangare hangi takımlarda oynadı?

Fildişi Sahili'nin genç yeteneği İbrahim Sangare, futbol kariyerinde önemli adımlar attı. Tout Puissant Koumassi ve AS Denguélé'de altyapı eğitimini tamamladıktan sonra, 2016 yılında profesyonel kariyerine adım attı. İlk olarak Toulouse B takımında 16 maçta mücadele eden Sangare, ardından Toulouse'da 80 maçta 2 golle dikkatleri üzerine çekti.

2020'de PSV Eindhoven'a transfer olan Sangare, burada önemli bir rol üstlendi ve 66 maçta 6 gol kaydetti. Avrupa'nın büyük kulüplerinden ilgi gören futbolcu, aynı zamanda Fildişi Sahili millî takımında da önemli bir oyuncu olarak öne çıkıyor. U-20 ve U-23 takımlarında toplam 5 maça çıkan Sangare, A milli takımda ise 26 maçta forma giydi.

nazım

İbrahim Sangare, Nazım Sangare kardeş mi?

Nazım Sangaré, 30 Mayıs 1994 tarihinde Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya gelmiş, sağ bek pozisyonunda görev yapan ve şu anda Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de forma giyen yetenekli bir futbolcudur. Almanya'da Gineli bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olarak yetişen Nazım Sangere ile İbrahim Sangere arasında akrabalık bağı bulunmuyor. İbrahim Sangare, Nazım Sangare kardeş değil.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.