İspanyol eski futbolcu ve teknik direktör Rafael Benitez kimdir? Rafael Benitez ne kadar maaş alıyor?

İspanyol eski futbolcu ve teknik direktör Rafael Benitez, futbol dünyasında önemli bir isim olarak tanınır. 1960 yılında doğan Benitez, kariyerine futbolcu olarak başlamış ancak daha sonra teknik direktörlük alanında büyük başarılar elde etmiştir. Peki, Rafael Benitez kimdir? Rafael Benitez ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 15:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
İspanyol eski futbolcu ve teknik direktör Rafael Benitez kimdir? Rafael Benitez ne kadar maaş alıyor?

Liverpool FC'nin eski menajeri ve dünya çapında tanınan bir futbol koçu olan Rafael Benitez, futbol dünyasında önemli bir figür olarak biliniyor. İspanyol teknik adam, kariyeri boyunca birçok başarıya imza attı ve Liverpool'u UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine taşıyan isim olarak tarihe geçti. Ayrıca, Real Madrid, Chelsea, Napoli gibi önemli kulüplerde de görev yapan Benitez, futbolun en deneyimli ve saygın isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Peki, Rafael Benitez kimdir? Rafael Benitez ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizin devamında...

Rafael Benitez kimdir?

Rafael Benitez Maudes (6 Nisan 1960 yılında Madrid’de doğdu. Benitez İspanyol eski futbolcu ve teknik direktördür. Rafael Benítez, Real Madrid altyapısında genç yaşlarda futbol oynamaya başladı. Ancak, sakatlıklar nedeniyle profesyonel futbol kariyeri çok uzun sürmedi. 1979'da Meksika'da düzenlenen Dünya Üniversiteler Şampiyonası'nda dizinden ciddi şekilde sakatlandı ve bu sakatlık nedeniyle profesyonel futbol liglerinde üst seviyelere çıkamadı. 26 yaşında futbolu bırakan Benítez, teknik direktörlük kariyerine odaklanmaya karar verdi ve Real Madrid'in altyapısında çalışmaya başladı.

Rafael Benitez kariyeri

Altyapıda gösterdiği başarıyla dikkat çeken Benítez, kısa sürede Real Madrid'in yardımcı antrenörü pozisyonuna terfi etti. 1995 yılında Valladolid'i çalıştırmaya başladı, ancak 23 maçın ardından başarısız olarak görevden alındı. Daha sonra Osasuna'ya geçti ancak burada da uzun süre kalamadı ve 9 maçın ardından görevine son verildi. Kariyerinin dönüm noktası, CF Extremadura ile oldu. La Liga 2'de mücadele eden takımı ilk sezonunda La Liga'ya çıkardı. Ardından Tenerife ile benzer bir başarı elde etti. Bu başarılarıyla Valencia'nın dikkatini çekti ve bu kulüpte çalışmaya başladı. Valencia'da geçirdiği üç sezonda iki La Liga şampiyonluğu ve bir UEFA Kupası zaferi yaşadı.

Bu başarıların ardından Benítez, Valencia'da sadece üç sezon geçirmesine rağmen kulüp tarihindeki en başarılı menajerlerden biri olarak kabul edildi. 2004 yılında Liverpool'a geçti ve 2005 yılında takımı UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdı. 2010 yılında Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Inter'e geçti ancak buradaki görevi kısa sürdü ve devre arasında görevden alındı. 2012 yılında Chelsea'nin başına geçti ve 2012-2013 UEFA Avrupa Ligi kupasını kazandı.

Mayıs 2013'te Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandıktan sonra, Benítez Napoli ile anlaştı. 2014-2015 sezonunun sonunda Napoli'den istifa etti ve 3 Haziran 2015'te Real Madrid ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Ancak, takımın kötü performansı nedeniyle 3 Ocak 2016'da görevine son verildi.

Rafael Benitez ne kadar maaş alıyor?

Çin Süper Ligi'nin önemli ekiplerinden Dalian Yifang'ın İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez, yıllık 13 milyon euro ile ligin en yüksek kazanan dördüncü teknik direktörü konumunda. Benitez'in yüksek maaşına rağmen, takımın performansı ve başarıları, bu ücretin karşılığını vermekte zorlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.