İzmirli Tuna, Manş Denizi'nde tarih yazmaya hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Tuna Tunca, yıllardır hayalini kurduğu Manş Denizi hedefine ulaşmak için gün sayıyor

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 14:29
Kaynak: İHA
İzmirli Tuna, Manş Denizi'nde tarih yazmaya hazırlanıyor

21 yaşındaki maraton yüzücüsü Tuna Tunca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde kariyerine devam ediyor ve yeni hedefine odaklanma peşinde. Capri Adası’ndan Napoli'ye kadar 36 kilometrelik yüzme mesafesini başarıyla tamamlayan İzmirli otizmli yüzücü, şimdi hedefini Manş Denizi’ni geçmek olarak belirledi. İngiltere ile Fransa arasında yer alan bu zorlu su yolunu geçerek, bu başarıyı elde eden ilk Türk otizmli yüzücü olmayı amaçlıyor.

Daha önce İstanbul ve Çanakkale boğazlarını geçmeyi başaran Tunca, ayrıca Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek açık su geçişini tamamlayan ilk otizmli sporcu olmuştu. Tuna Tunca, bu yıl 10-15 Eylül tarihlerinde Manş Denizi'ni geçerek, ilk Türk otizmli yüzücüler arasında bu başarıyı elde etmeyi planlıyor. Sekiz yıldır antrenörlüğünü üstlenen Mert Onaran ile birlikte büyük yarışa hazırlanan Tunca, açık su yarışlarında her seferinde kendi yaş grubunda derece elde etmeyi sürdürüyor.

İzmirli Tuna, Manş Denizi'nde tarih yazmaya hazırlanıyo

Antrenman 20 kilometre

Antrenmanlarına devam ettiğini belirten Tuna Tunca, “Manş geçişi için her gün idman yapıyorum. En son Sığacık’ta 20 kilometre yüzdüm. Sağlıklı besleniyorum, somon, yumurta yiyorum, buz küvetine giriyorum ve haftada 2 gün kuvvet antrenmanı yapıyorum” dedi.
 

Ön yargılara ve açık su yüzmeye meydan okuyacak

Ortalama sıcaklığın 14-18 santigrat derece arası olan Manş Denizi’nde oğlunun bu sıcaklıktaki suda dalgıç giysisi giymeden yanlızca mayo ile yarışacağını dile getiren anne Gülnur Tunca, “Tuna için açık su yüzme dünyasında 'Everest' olarak tanımlanan Manş Denizi geçişi gerçekten büyük bir meydan okuma olacak. Tuna hem otizme karşı ön yargılara hem de açık su yüzmeye meydan okuyacak. Çünkü yıllardır otizmli yani farklı bir birey olarak karada var olabilmek için tüm otizmli bireyler gibi her gün büyük mücadeleler verdi. Bunu da başaracak” dedi.
 

“Otizmli birey olarak geçen Türk yok”

En büyük hedeflerinin Manş Denizi geçişinin olduğunu dile getiren antrenör Mert Onaran, “Açık suda en bilindik, en popüler yarışın olduğu Manş Denizi geçişinde yarışmacılar orada hem soğuk su ile hem de akıntıyla mücadele ediyor. Tek başına ülkemizden otizmli birey olarak Manş Denizi’ni geçen yok. Başarırsak ilk olacak. Bir şekilde farklılık da oluşturmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.