Kenan Yıldız kimdir? Kenan Yıldız kaç yaşında, nereli?

Sosyal medya platformlarında, birçok futbolsever tarafından dikkat çeken ve merak konusu olan isimlerden biri Kenan Yıldız oldu. İtalya'nın köklü kulüplerinden biri olan Juventus'ta oynayan Türkiye A Milli Takım oyuncusu Kenan Yıldız'ın kariyeri ve özel yaşamıyla ilgili detaylar büyük bir ilgiyle araştırılıyor. Kenan Yıldız kimdir? Kenan Yıldız kaç yaşında, nereli?

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 17:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kenan Yıldız kimdir? Kenan Yıldız kaç yaşında, nereli?

Kenan Yıldız, adı sürekli olarak futbol dünyasında anılan önemli figürlerden biri olarak öne çıkıyor. Kenan Yıldız'ın yaşamı ve kariyeri hem Türkiye'de hem de dünya genelinde büyük bir ilgiyle merak ediliyor. Futbolseverler, Türk futbolcusunun geçmişi, başarıları ve geleceği hakkında tüm ayrıntıları öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Peki, Kenan Yıldız kimdir, Kenan Yıldız kaç yaşında, nereli? Kenan Yıldız hangi pozisyonda oynuyor?

KENAN YILDIZ KİMDİR?

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005’te Almanya’nın Regensburg kentinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine Regensburg altyapısında başlayan 18 yaşındaki Kenan Yıldız, kısa bir süre sonra Bayern Münih altyapısına transfer oldu.

Bayern Münih altyapısında üç yıl boyunca mücadele eden Kenan, 2022/23 sezonunun başında Juventus'a transfer oldu. Genç yetenek, forvet arkası pozisyonunun yanı sıra sağ ve sol kanatta da görev alabilme yeteneğine sahiptir. Alt yaş kategorilerinde Türkiye A Milli Takımı'nı tercih eden Kenan Yıldız, U17 Milli Takımı ile 10 maça çıkarak 3 gol kaydetti. Aynı şekilde U21 Milli Takımı'nda da 8 maçta görev yapan 18 yaşındaki futbolcu, bu süreçte 2 golle fileleri havalandırdı.

Ekim 2023'te, Hırvatistan ve Letonya'ya karşı oynanan iki UEFA Euro 2024 eleme maçı için Türkiye A Milli Takımı'na çağrılan Kenan Yıldız, 12 Ekim'de Hırvatistan ile oynanan maçta yedek oyuncu olarak sahaya çıkarak ilk milli maçına adım attı. Ardından, 18 Kasım'da Berlin'de Almanya'yı 3-2 yendikleri maçta Türkiye formasıyla ilk uluslararası golünü kaydetti.

Kenan Yıldız, 2022/23 sezonunda transfer olduğu Juventus'un A Takımı'nda 7 kez sahaya çıkarken, bir gol kaydetti.

KENAN YILDIZ HANGİ POZİSYONDA OYNUYOR?

Futbolcu Kenan Yıldız, orta saha oyuncusudur.

KENAN YILDIZ KAÇ YAŞINDA?

2005 yılında dünyaya gelen Yıldız, 2023 yılı itibariyle 18 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.