Luana Alonso kimdir? Paris Olimpiyat Oyunları'ndan Luana Alonso neden kovuldu?

Paris Olimpiyat Köyü'nde yaşanan bir olay dikkat çekti. Paraguaylı yüzücü ve sosyal medya fenomeni Luana Alonso'nun köyden neden çıkarıldığı merak ediliyor. Peki, Luana Alonso kimdir? Paris Olimpiyat Oyunları'ndan Luana Alonso neden kovuldu?

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 10:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Luana Alonso kimdir? Paris Olimpiyat Oyunları'ndan Luana Alonso neden kovuldu?

2024 Paris Olimpiyatları'nda Fransa'nın başkenti Paris'te yeni bir skandal patlak verdi. Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Olimpiyat Köyü'nden Paraguay Olimpiyat Komitesi tarafından çıkarıldı. Luana Alonso'nun kim olduğu ve bu ihraç kararının sebepleri merak konusu. Peki, Luana Alonso kimdir? Paris Olimpiyat Oyunları'ndan Luana Alonso neden kovuldu?

Luana Alonso kimdir?

Luana María Alonso Mendez, 19 Mart 2004 tarihinde Paraguay'ın Asunción şehrinde dünyaya gelmiş emekli bir yüzücüdür. 2020 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre kelebek yarışında mücadele etmiştir ve kelebek yüzme disiplininde birkaç Paraguay rekoru bulunmaktadır.

Alonso, üniversite eğitimini ABD'de Southern Methodist Üniversitesi ve Virginia Tech'te sürdürdü. Southern Methodist Üniversitesi'nde SMU Mustangs takımında ve Virginia Tech'te ise Hokies takımında NCAA Division I yüzme ve dalış kategorisinde performans sergiledi.

Luana Alonso neden kovuldu

Luana Alonso neden kovuldu?

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Schaerer, Alonso’nun Olimpiyat Köyü'nden çıkarılma sürecini şu şekilde açıkladı: "E-postayı ilettik ve delegasyon üyeliğinin askıya alınması yetkisini aldık."

Bir gün sonra, 28 Ağustos Pazar günü, Olimpiyat Köyü'nde Alonso'yu gördüm. Kendi kişisel kıyafetlerini giymişti ve delegasyonun üniformasını taşımıyordu. Matheo Mateos'a kulaklık teslim etmek üzere dışarı çıkmış olduğunu belirtti.

Olimpiyat Köyü'nden ayrıldıktan sonra ABD'ye dönen Alonso, gelecekte Spor Bakanlığı için aday olma planlarından da bahsetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.