Luka Jovic kimdir, kaç yaşında? Luka Jovic hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, hücum gücünü artırmak için çalışmalarını sürdürürken, transfer piyasasında adı geçen isimlerden biri de Sırp golcü Luka Jovic oldu. Peki, Luka Jovic kimdir, kaç yaşında? Luka Jovic hangi takımlarda oynadı?

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 14:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Luka Jovic kimdir, kaç yaşında? Luka Jovic hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe'nin golcü arayışları devam ederken, dikkat çeken isimlerden biri Sırp forvet Luka Jovic oldu. Milan'ın yeni golcü transferinin ardından Jovic'in oynama şansı azaldı ve birçok Avrupa kulübünün radarına girdi. Avrupa Şampiyonası'nda 3 maçta forma giyen Jovic, rakip fileleri bir kez havalandırdı. Oyuncunun mevcut takımıyla olan sözleşmesi bir yıl daha devam ediyor ancak futbolseverler Jovic'in kariyerine odaklandı. Peki, Luka Jovic kimdir, kaç yaşında? Luka Jovic hangi takımlarda oynadı? İşte, Jovic'in kariyeri hakkında bilgiler...

Luka Jovic kimdir

LUKA JOVİC KİMDİR?

Luka Jović 23 Aralık 1997 doğumludur. Milan forması altında forvet olarak görev yapan Sırp millî futbolcudur. Futbol kariyerinde 2019'da Real Madrid'e transfer olmuştur.

Luka Jovic kimdir

LUKA JOVİC HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Luka Jovic'in kariyerinde Real Madrid, Milan, Fiorentina, Frankfurt, Benfica, Kızılyıldız gibi önemli takımlar bulunmaktadır.

2019-2020 sezonunda Frankfurt'tan 60 milyon Euro karşılığında İspanyol devi Real Madrid'e transfer olan oyuncu, beklentilerin altında kalmıştı.

28 Mayıs 2014 tarihinde Jovic, Novi Sad'daki Vojvodina maçında ilk profesyonel maçına çıktı ve gol atarak Dejan Stanković'in lig tarihindeki en genç gol atan futbolcu rekorunu kırdı.

23 Aralık 1997'de Loznica'da doğan Jovic, futbol kariyerine Red Star Belgrade altyapısında başladı.

2014-15 sezonunda gösterdiği etkileyici performansla Kızılyıldız A Takımı'na yükselen Sırp oyuncu, Benfica transferiyle dikkatleri üzerine çekti.

Benfica'dan sonra Frankfurt'taki performansının ardından Real Madrid'e giden Jovic, performansıyla beklentileri karşılayamadı.

2023-2024 sezonunda Milan formasıyla Serie A'da 23 maça çıkan oyuncu, 6 gol ve 1 asist kaydetti.

Frankfurt'ta 40 gol, Fiorentina'da 13 gol, Kızılyıldız'da 13 gol atan Jovic, Milan formasıyla ise genel istatistiklere göre 9 gol attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.