Luka Modrić kimdir? Luka Modrić maaşı

Luka Modrić, arama motorlarında ismi en çok aratılanlar arasında yer alıyor. Futbol severlerin, ‘Luka Modrić kaç yaşında, nereli, ne kadar kazanıyor ve hangi takımlarda oynadı’ şeklindeki arattığı soruların yanıtlarını haberimizde derledik. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 14:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Luka Modrić kimdir? Luka Modrić maaşı

Son zamanlarda Luka Modrić, arama motorlarında ismini sıklıkla gördüğümüz isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hakkında ‘Luka Modrić kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı’ şeklinde araştırmalar yapılıyor. Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Luka Modrić kimdir? Buyrun detaylara…

LUKA MODRİĆ KİMDİR?

Luka Modrić, Zadar'da 9 Eylül 1985'te doğmuş, La Liga takımlarından Real Madrid'de orta saha oyuncusu olarak forma giyen ve Hırvatistan milli takımının kaptanlığını yapan bir futbolcudur. Kariyerinin büyük bir kısmını merkezi orta sahada geçirmiş olsa da ofansif ve defansif rollerde de oynamıştır. Futbol kariyerindeki üstün performansıyla tüm zamanların en iyi orta saha oyuncularından biri olarak kabul edilen Modrić, Hırvat futbol tarihinde de özel bir yere sahiptir. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesinin final oynamasında önemli rol oynayan Modrić, bu başarısının ardından Ballon d'Or ödülünü kazanmıştır.
Modrić'in kuzeni Mark Viduka da bir futbolcudur ve forvet pozisyonunda oynamıştır. Avustralyalı olan Viduka, aktif futbolculuk döneminde önemli başarılar elde etmiştir.

luka modric

38 yaşındaki Luka Modrić, kariyerine 2007-2008 sezonunda Dinamo Zagreb'de başlamış ve bir sonraki sezon Tottenham Hotspur'a transfer olmuştur. 2007 yılında Prva HNL'de "yılın futbolcusu" seçilmiştir.
Modrić, 2008 yazında Tottenham Hotspur ile 2 yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Daha sonra 27 Ağustos 2012'de Real Madrid ile 35 milyon euro karşılığında 5 yıllık bir anlaşma yapmıştır.
İspanyol kulübü bu transfer için Tottenham'a toplamda 33 milyon pound ödemiştir. Real Madrid formasıyla ilk maçına Barcelona ile Supercopa de España maçında çıkmıştır. Modrić, sadece son 10 dakikada sahada olmasına rağmen, Real Madrid kariyerindeki ilk kupa zaferini yaşamıştır. Real Madrid forması altında ilk golünü ise 10. haftada 4-0 kazanılan Real Zaragoza maçında 90+2. dakikada atmıştır.

Luka Modrić'in 2023 yılında 19,69 milyon EUR maaş aldığı biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.