Luyindama futbolu bıraktı mı? Luyindama şu an ne yapıyor?

Galatasaray'ın eski yıldızı Christian Luyindama’nın  futbolu bıraktığı iddia edilmişti. Luyindama’dan açıklama geldi. Bu haberle gündeme gelen Luyindama’nın şu an ne yaptığı merak konusu oldu. Peki Luyindama kimdir? Luyindama futbolu bıraktı mı? Luyindama şu an ne yapıyor?  Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 13:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
Luyindama futbolu bıraktı mı? Luyindama şu an ne yapıyor?

Galatasaray'ın eski yıldızı Christian Luyindama, futbolu bıraktığı haberlerine cevap verdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Luyindama bu haberle gündeme gelen Luyindama’nın şu an ne yaptığı merak konusu oldu. Peki Luyindama kimdir? Luyindama futbolu bıraktı mı? Luyindama şu an ne yapıyor? İşte Luyindama hakkında merak edilen detaylar...

Luyindama kimdir?

Christian Luyindama, 8 Ocak 1994 doğumlu Kongolu stoper, futbol kariyerinde önemli adımlar attı. Altyapı yıllarının ardından, Demokratik Kongo'nun DCMP takımında başlayan yolculuğu, Sanga Balende ve TP Mazembe'de devam etti. TP Mazembe ile 2016 yılında CAF Konfederasyon Kupası'nı kazandıktan sonra, 2017'de Belçika'nın Standard Liège takımına transfer oldu ve burada da Beker van België şampiyonluğu yaşadı.

2018-19 sezonunda Galatasaray'a kiralanan Luyindama, takımın Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu olduğu sezonda önemli bir rol oynadı. Ancak, 2019 yılında Gambiya ile oynanan millî maçta yaşadığı sakatlık, kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Sakatlığının ardından 2020 yılında sahalara geri döndü, ancak bu süreçte performansı dalgalı geçti.

2021-22 sezonunda Galatasaray'da yer aldıktan sonra, et-Taavun ve Antalyaspor'a kiralık olarak transfer oldu. 2023-24 sezonunda Galatasaray'dan ayrıldı.

luyindama

Luyindama Futbolu bıraktı mı? 

Galatasaray’ın eski yıldız stoperi Christian Luyindama, futbol kariyerini sonlandırdığına dair çıkan haberleri yalanladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Futbolu bıraktığım iddiaları tamamen yanlış. Bu haberler kesinlikle gerçek dışı ve yalan," şeklinde net bir duruş sergiledi.

30 yaşındaki Luyindama, Galatasaray formasıyla 79 maçta 5 gol atıp 2 asist yaparak takımına önemli katkılarda bulunmuştu. Şu anda kulüpsüz olan futbolcu, futbol kariyerine devam etmeyi planladığını belirtti. Luyindama'nın açıklamaları, futbolseverler ve Galatasaray taraftarları arasında büyük bir merak uyandırdı.

Luyindama şu an ne yapıyor?

Şu anda kulüpsüz olan 30 yaşındaki futbolcu, Galatasaray kariyerinde 79 maçta 5 gol attı ve 2 asist yaptı. Şu anda futbolu bırakıp bırakmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor, ancak son açıklamalarına göre futbol kariyerine devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.