Mahmut Tekdemir kimdir ve kaç yaşında? Mahmut Tekdemir nereli?

Ankaragücü’nün peşine düştüğü başarılı futbolcu Mahmut Tekdemir hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Mahmut Tekdemir kimdir ve nereli? Mahmut Tekdemir kaç yaşında? İşte bütün merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 17:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mahmut Tekdemir kimdir ve kaç yaşında? Mahmut Tekdemir nereli?

Ankaragücü, RAMS Başakşehir ile sözleşmesi biten Mahmut Tekdemir’in peşine düştü. Bu gelişmeden sonra Mahmut Tekdemir hakkında bilgiler de araştırılmaya başlandı. Peki Mahmut Tekdemir kimdir ve kaç yaşında? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Mahmut Tekdemir kimdir?

Mahmut Tekdemir, 20 Ocak 1988 tarihinde Diyarbakır'da doğmuş Türk millî futbolcudur.

Mahmut Tekdemir, futbola kariyerine Eroğluspor altyapısında başladı ve daha sonra Damlaspor altyapısında forma giymeye başladı.

mahmut tekdemir

2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor altyapısına transfer olan Mahmut Tekdemir, burada iki sezon forma giydikten sonra 30 Ağustos 2006 tarihinde Kartalspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında İstanbul BB formasıyla ilk resmi maçına çıktı. Takımı için ilerleyen sezonlarda daha fazla oynama fırsatı bulan Tekdemir, 2009-10 sezonundan itibaren düzenli olarak forma giydiği takımın önemli futbolcuları arasına girdi. Süper Lig'e veda ettikleri 2012/13 sezonunun ardından bir sezon mücadele ettikleri TFF 1. Lig'de şampiyon olarak 2013/14 sezonunda tekrar Süper Lig'e yükseldiler. Takım kaptanlığı da üstlenen Mahmut, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarında son haftalarda kaçırılan şampiyonluklarda takımın başarısında önemli rol oynadı. Çeşitli mevkilerde oynama yeteneği olan oyuncu, A Milli Takım'a kadar yükselme başarısı gösterdi. 2019/2020 sezonunda şampiyonluk yaşayan Medipol Başakşehir ile Süper Lig tarihinde bu başarıyı elde eden altıncı takımın kadrosunda yer aldı.

Mahmut Tekdemir, milli takımlara toplam 9 kez çağrılmıştır. Bu çağrılardan 3'ü Türkiye U-17, 4'ü ise Türkiye U-21 formasıyla olmuştur. İlk kez Türkiye A2 milli takımı aday kadrosuna davet edilen Tekdemir, 8 ve 9 Şubat 2011 tarihlerinde Belarus ile Antalya'da oynanacak özel maçlarda yer alacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.