Mats Hummels kimdir? Mats Hummels Bayern Münih’ten neden ayrıldı?

Mats Julian Hummels Almanya'nın tanınmış stoperlerinden biridir. Futbol kariyerine Bayern Münih’in gençlik akademisinde başlayan Hummels, zamanla Avrupa'nın önde gelen futbolcularından biri haline gelmiştir. Adı Real Madrid’le anılan ünlü futbolcunun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Mats Hummels kimdir, kaç yaşında? Mats Hummels Bayern Münih’ten neden ayrıldı? İşte Detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 08:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mats Hummels kimdir? Mats Hummels Bayern Münih’ten neden ayrıldı?

Mats Hummels, futbol kariyerinde hem kulüp hem de millî takım düzeyinde pek çok başarıya imza atmış bir futbolcu olarak tanınmaktadır. Hem savunma becerileri hem de oyun bilgisiyle büyük övgü toplamış, Avrupa'nın en önemli futbolcularından biri olmuştur. Son zamanlarda Real Madrid’te transfer olacağı konuşulan Mats Hummels’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Mats Hummesl kimdir, kaç yaşında? Mats Hummels Bayern Münih’ten neden ayrıldı? Detaylar haberimizde...

mats

Mats Hummels kimdir?

Hummels, Bayern Münih’in altyapısında yetişti ve ilk profesyonel sözleşmesini 19 Aralık 2006'da imzaladı. 19 Mayıs 2007'de Bundesliga'daki ilk maçına çıktı. 2006-07 sezonunda 1 maç, 2007-08 sezonunda ise 10 maç oynadı.

Ocak 2008'de kiralık olarak Borussia Dortmund'a transfer oldu ve ilk sezonunu 16 maçta tamamladı. Şubat 2009'da Dortmund'la 4 milyon € karşılığında tam sözleşme imzaladı. Dortmund'daki başarısıyla tanınan Hummels, iki Bundesliga şampiyonluğu kazandı ve 2012 DFB-Pokal finalinde Bayern Münih'i 5-2 yenerek takımı için önemli bir zafer yaşadı. 2013 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e karşı mağlup olan Dortmund kadrosunun bir parçasıydı.

1 Temmuz 2016'da Bayern Münih’e döndü. İlk sezonunda Almanya Süper Kupası, DFB-Pokal ve Bundesliga zaferleri yaşadı. 2018-19 sezonunda, Bayern Münih ile beşinci Bundesliga şampiyonluğunu kazandı ve DFB-Pokal finalinde RB Leipzig'i 3-0 yenerek ikinci DFB-Pokal zaferini elde etti.

19 Haziran 2019'da Dortmund'a geri döndü ve kulüpteki üçüncü dönemine başladı.

Hummels, 2010 yılında Almanya millî takımına katıldı ve 2014 FIFA Dünya Kupası'nda büyük bir rol oynadı. Turnuva boyunca etkileyici performansı sayesinde Almanya'nın şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldu. Ayrıca 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 FIFA Dünya Kupası'nda da Almanya’yı temsil etti.

2016 yılında, Almanya Futbol Federasyonu ile LEGO arasında yapılan işbirliği kapsamında Avrupa'ya özel bir koleksiyonluk minifigür serisinin parçası olarak yer aldı.

2017-18 sezonunda, kış tatilinde adalesinden sakatlandı ve bazı maçlarda forma giyemedi.

mats

Mats Hummels, Bayern Münih’ten neden ayrıldı?

Mats Hummels'in kariyerinde Borussia Dortmund ve Bayern Münih arasında gidip gelmesi, futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. 2016 yazında Dortmund'dan Bayern Münih'e transfer olduğunda büyük bir tartışma yaratmıştı. Daha sonra Bayern Münih'ten ayrılarak Dortmund'a yeniden katıldığında, bu sefer tartışmalar daha az yoğun geçti.

Hummels, Alman 11 Freunde gazetesine verdiği röportajda, Westfalenstadion'a dönüşünün ardındaki motivasyonları açıkladı. Hummels, Borussia Dortmund'daki atmosferi ve stadyumun sunduğu deneyimleri çok sevdiğini belirtti.

“Stadyumdaki bu anlar ilgimi çekti” diyen Hummels, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sezon Inter’e, Barcelona’ya, Paris’e ve Bundesliga’da Gladbach’a karşı oynadığımız maçlar gibi sonsuz keyif aldığım maçlar oldu. Bu anlar için geri döndüm. Bir maçtan sonra eve gittiğimde kendimi çok mutlu hissettiğim anlar için.”

Hummels, sık sık kazanmanın zamanla heyecanını kaybettiğini vurguladı:

“Her şeyden önce, sık sık kazandığınızda daha az efor oluşuyor. Borussia Dortmund olarak üst üste yedinci şampiyonluğu kazanırsak, burada bile şampiyonluk kutlaması ilki kadar gürültülü olmayacaktır.”

“Doğrudur, Bayern’den ayrıldım çünkü sürekli kazanmaktan sıkıldım. Sportif açıdan da sürekli baskı altında olmak çok heyecan verici, ikincilik yeterli değil.”

Hummels, bu baskının takımın başarılı olmasını sağladığını da belirtti:

“Bu baskıyı doğru buluyorum ve bu baskı aynı zamanda Bayern’de 10 puan geride olmamıza rağmen şampiyon olmamızı sağladı.”

2019/20 Bundesliga sezonu yeniden başladığında, Hummels’in eski işverenlerine karşı şampiyonluk yarışında onlara biraz baskı yapmayı umduğundan şüphe yok. Dortmund'da geçirdiği süre boyunca, Hummels, hem kişisel hem de takım olarak başarı hedeflerini sürdürmeye devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.