Mehmet Sepil: Türk futbolunu zor günler bekliyor

İzmir Spor Zirvesi'nde 'Sporda Altyapı ve Kurumsallaşma' söyleşisinde konuşan Göztepe Spor Kulübü'nün Başkanı Mehmet Sepil, İzmir’in kendisiyle yüzleşmesi gerektğini belirterek Türk futbolunun zor günler beklediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:41
Muhabir: HÜSEYİN DEMİR
Mehmet Sepil: Türk futbolunu zor günler bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası’nın birlikte düzenlediği İzmir Spor Zirvesi açılış konuşmalarının ardından 'Sporda Altyapı ve Kurumsallaşma' söyleşisi ile devam etti. Sporda altyapı ve kurumsallaşma oturumunun moderatorü gazeteci Tayfun Bayındır, konuşmacılar ise Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Mehmet Seyit Özkan oldu. Sepil ve Özkan, önemli açıklamalarda bulundu.

İZMİR KENDİSİYLE YÜZLEŞMELİ

İzmir'in son 15-20 yıl içerisinde oyuncu yetiştiremediğini ve olimpiyatlarda bu sene başarılı olamadığımızı belirten Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, "Futbol ve diğer branşları ayırarak ise başladık. Göztepeli genç arkadaşlarımız olimpik branşlarda bu işin başında yer alıyor. Basketbolda ve voleybolda ayrı sponsorlarımız var. Branşlarımızı hepsi birbirinden bağımsız yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Finansal yapı ve yönetim doğru olmadıkça bu iş olmaz... Özkanlar, Sepiller nereye kadar gidecek. Futboldaki sistemi kalıcı yaparsak kendisini finanse eden bir yapı olacak. Biz Turkiye'ye örnek bir yapı kurmak istiyoruz. Göztepe'deki forvetler 22-23 yaşında hepsi Brezilyalı... Hepsi bize para kazandirabilecek yapıda. Kulüplerde sonsuz yanlışlar var. Federasyonun kulüplerin yapılanması yanlış... Futbolda ne kadar kötü yönetildiğimizi görüyoruz. 54 yılda 3 şampiyon çıkarabilmişiz. Dünyada böyle örnek yok. Kendi aralarında baskı altında rekabet yaşıyor İstanbul takımları... Dünyanın en yaşlı ligiyiz. Ajax Young Boys'a karşı ne hale düştüğümüzü görüyoruz. Türk futbolunu daha zor günler bekliyor bu yaş ortalamasıyla şapkadan tavşan çıkaramazsınız. Sürekliliği sağlamalıyız. Herşey sürekli değişiyor. Milyonlarca dolarlık futbolcular geliyor üzerinde oynanacak çim yok. İzmir kendisiyle yüzleşmeli. Son 15-20 yıl içinde oyuncu yetiştiremiyoruz, başarımız yok. Olimpik branşta bu sene madalyamız yok" şeklinde konuştu.

SİSTEMLİ ÇALIŞMAYA ALIŞKIN BİR TOPLUM DEĞİLİZ

Spor kültürünün toplumda yaygınlaşması için derinlere inilmesi gerektiğini söyleyen Altınordu'nun Başkanı Mehmet Seyit Özkan, "Derinlere inmemiz lazım... Anne-baba spor yapmazsa çocuk da yapamaz. Biz sporcuya ne desek çevresi tersi yapıyor. Biz pas yap diyoruz, dayısı çalım at diyor. Sabahtan akşama kadar çocuk okulda. Beden eğitiminin öneminin artması lazım. Fiziksel ve zihinsel yapıdan biri eksik olursa başarılı olamazsın. Kuvvet, hız, çalışkan olmak ve yenicilik olmazsa olmaz. Çıraklık, kalfalık ve ustalık çok önemli. Şimdi annesinin şu getirdiği çocuğu biz nasıl üst düzey sporcu yapacağız. Profesyonellik eşittir yetenek artı kişilik benim hayat düsturumdur. Dikkat dağıtan unsurlarımız çok var. 2015-2020 arası çocukları toprakla tanıştırdım şehir çocuklarını bir türlü serayi sevdiremedim. Sistemli çalışmaya alışkın bir toplum değiliz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.