Milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk kimdir nerelidir?

Milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk’ün yaşamı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk kimdir ve nerelidir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 20:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk kimdir nerelidir?

Milli para masa tenisçi Abdullah Öztürk hakkında bilgiler merak konusu oldu ve arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Bizler de sizin için kendisi hakkında detaylı bilgileri derledik. Peki Abdullah Öztürk kimdir ve nereli? İşte detaylar…

Abdullah Öztürk kimdir?

1 Ekim 1989 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelen Abdullah Öztürk Para Masa Tenisi sporcusudur ve Ali Öztürk'ün ağabeyidir. Doğuştan kas erimesi hastalığıyla mücadele eden Abdullah, eğitim imkanlarının yetersiz olduğu köyünden 8 yaşında Ankara'ya gitti. Burada arkadaşlarının teşvikiyle tekerlekli sandalye basketboluna başladı ve Ümit Millî Takım'a yükseldi. 2007 yılında, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun ‘yerinde spor’ projesi kapsamında antrenörü İlhami Kılınçkaya tarafından masa tenisinde eğitim almaya başladı ve bu alanda Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazandı. Spor sayesinde kas erimesi hastalığındaki ilerlemeyi durdurdu. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun antrenörlük bölümünden mezun olan Öztürk, şu anda Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde engellilere yönelik TOHM merkezinde antrenör olarak görev yapmaktadır.

abdullah öztürk

2012 Paralimpik Yaz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Abdullah Öztürk, 2014'te Çin'in Pekin kentinde yapılan Dünya Para Masa Tenisi Şampiyonası'nda Ali Öztürk ve Nesim Turan ile birlikte C5 takım kategorisinde gümüş madalya kazandı. 2016 Paralimpik Yaz Oyunları'nda, para masa tenisi tekerlekli sandalye 4. sınıf erkekler kategorisinde Fransız rakibi Maxime Thomas'ı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Altın madalya mücadelesinde Çinli oyuncu Guo ile karşılaşan Abdullah, rakibini 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Takım arkadaşları Nesim Turan ve Abdullah Öztürk ile birlikte 4-5. sınıf takım müsabakalarında, bronz madalya maçında Çinli Xingyuan Guo ve Ningning Cao'yu yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Abdullah Öztürk 2

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda masa tenisinde (Sınıf 4) Abdullah Öztürk, finalde Güney Koreli rakibi Kim'i 3-1 yenerek altın madalya kazandı. Böylece, 2016 Rio Oyunları'ndaki unvanını koruyarak üst üste ikinci kez Paralimpik altın madalyası kazanmıştır.

Abdullah Öztürk nerelidir?

Abdullah Öztürk Trabzon doğumludur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.