Milli Takım’dan maç öncesi açıklama

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında yarın İzmir'de İzlanda'yı konuk edecek A Milli Futbol Takımı maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 15:24
Kaynak: AA
Milli Takım’dan maç öncesi açıklama

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçı olan İzlanda karşılaşması öncesi, müsabakanın düzenleneceği Gürsel Aksel Stadyumu'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda teknik direktör Vincenzo Montella ve oyuncular basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

İzlanda maçı öncesinde yaptığı açıklamada, birlikteliğe vurgu yapan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "O birlikteliği bozmamamız gerekiyor. Sadece bizim içeride yaşadığımız birlik değil de dışarıdan da bir birliktelik lazım. Çünkü birlikten güç doğar. Avrupa Şampiyonası'nda beraber daha iyi işler yaptığımızı hepimiz gördük" ifadelerine yer verdi. 

ÖZEL BİR MAÇ

Yokuşlu, İzlanda'nın iyi bir takım olduğunu belirterek, "Bizim de yapmamız gereken bu takım oyununa karşı kendi planımızı hazırlamak. Umarım taraftarlarımızı mutlu edeceğiz, tek hedefimiz bu. İlk maçta bir beraberlik, bir kırmızı kart ama bu maç geride kaldı ve elimizde bir fırsat var. O yüzden bu güzel şehirde kendi taraftarımızın önünde inşallah gerekeni yapıp, 3 puanı alacağız" dedi. 

İzmirli olan Okay Yokuşlu, "Tabii ki bu tarz maçlar kendi şehrinde olduğu zaman insana özel hissettiriyor. Daha da ev sahibi hissettiriyor ama ülkemizin neresine gidersek gidelim bu duyguları her zaman en güzel şekilde sağ olsunlar bize yaşatıyorlar. Takım açısından da oyuncuların bunu hissedeceklerine eminim. Tabii ki benim için daha özel bir maç olacak. Ortamın daha pozitif olduğunu söyleyebilirim. Daha organizeyiz, güzel bir turnuvanın ardından özellikle bu duyguların daha da pekiştiği bir ortam yaşıyoruz. Tabii ki zaman zaman inişler çıkışlar olacaktır. Bunu her takım, her ülke yaşıyor. Önemli olan burada oyuncuların kapasitesi ve niyetleri. Sizin de gördüğünüz gibi takım içindeki arkadaşlık, bütünlük saha içinde ve saha dışında dışarıya da yansıyordur. O yüzden tabii ki de bunun bir parçası olmaktan her oyuncu gibi ben de çok mutluyum. Geçen maçta büyük bir turnuvanın ardından geçirmiş olduğumuz başarılı veya başarısızmış bu değiştirmez ama mental olarak bir zorlanma illa ki olacaktır. O yüzden bu yoğun maç programı oyuncuları zorluyordur ama dediğim gibi karar vericiler biz değiliz ve şu anki şartlara uyum sağlamak zorundayız. Bundan şikayet edecek durumumuz tabii ki yok. O yüzden çıktığımız her maçta takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.