Milli yüzücü Kuzey Tunçelli'nin tarihi final başarısı

Paris 2024 Olimpiyatları'nda 1500 metre serbest stilde finale yükselen milli yüzücü Kuzey Tunçelli, büyük bir başarıya imza atmanın haklı gururunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 19:56
Kaynak: AA
Milli yüzücü Kuzey Tunçelli'nin tarihi final başarısı

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Paris La Defense Arena'da düzenlenen erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde 14.45.27'lik derecesiyle 5. olarak finalde yarışma hakkı kazandı.

Olimpiyat tarihinin yüzme branşında finale kalan ilk Türk sporcu olma unvanını elde eden 16 yaşındaki Tunçelli, yarınki finalde madalya için mücadele edecek.

Genç sporcu, yaptığı açıklamada elde ettiği başarıdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye'de finale kalan ilk sporcu olmak benim için büyük bir gurur. Türkiye halkına bu gururu yaşattığım için heyecanlıyım. İlk olimpiyatımda bu başarıyı elde etmek, sonraki olimpiyatlar için umut verici. Umarım gelecekte daha büyük başarılar elde ederim. Destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu final 2028 Olimpiyatları için bir ön adım oldu

Kuzey Tunçelli'nin antrenörü Aykut Çelik, genç yüzücünün büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Olimpiyat oyunları için çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade eden Çelik, "Finale kalmak bizim için çok önemliydi. Bu başarı, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda birden fazla madalya kazanmanın başlangıcı olabilir. Şimdi bu deneyimi yaşamalıyız ki 2028'de daha rahat ve heyecansız bir şekilde yarışabilelim ve 2 altın madalya başta olmak üzere 4-5 madalya hedefleyelim. Deneyim kazanmak çok önemli, bu yüzden çok mutluyum. Final, 2028 Olimpiyatları için bir ön adım oldu" dedi.

Çelik, Tunçelli'nin yarınki finalde atmosferden etkilenmemesini umduğunu belirterek, "Bizim de madalya şansımız var. Sporcumuz genç ve tecrübesiz, ama eğer atmosferden etkilenmezse madalyayı kazanabiliriz. Tribünlerde çok sayıda seyirci olacak, ancak bu durumu aşabilirsek, başarılı olabiliriz," şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.