Paul Pogba kimdir? Paul Pogba niye futbolu bıraktı?

Fransız milli futbolcu Paul Pogba’nın yaşamı merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Sizler için kendisine dair detayları derledik. Peki Paul Pogba kimdir ve kaç yaşında? Paul Pogba niye futbolu bıraktı? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 15:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Paul Pogba kimdir? Paul Pogba niye futbolu bıraktı?

Fransız milli futbolcu Paul Pogba hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Paul Pogba kimdir ve kaç yaşında? Paul Pogba niye futbolu bıraktı? İşte hakkında merak edilen tüm detaylar…

Paul Pogba kimdir?

15 Mart 1993 tarihinde dünyaya gelen Paul Pogba, orta saha mevkiinde görev yapıyor. Şu anda Serie A takımlarından Juventus formasını terletmektedir. Ancak, doping kullanımı nedeniyle ceza almış olup, futbol oynayamamaktadır.

Paul Pogba

Lagny-sur-Marne doğumlu Pogba, futbol kariyerine 2007 yılında Ligue 2 takımlarından Le Havre’ın genç takımında başladı ve iki yıl sonra Manchester United’a transferi gerçekleşti. Profesyonel kariyerine bu kulüpte adım atan Pogba, düzenli forma şansı bulamadı ve 2012’de serbest transferle Juventus’a geçti. Juventus ile geçirdiği süre boyunca dört kez Serie A, iki kez Coppa Italia ve iki kez Supercoppa Italiana şampiyonluğu yaşadı. İtalya’da bulunduğu dönemde Pogba, dünyanın en umut vaat eden genç oyuncularından biri olarak kendini ispatladı ve 2013’te Golden Boy ödülünü, 2014’te ise Bravo Ödülü’nü kazandı. Pogba, Juventus'un 2015 yılında 12 yıl aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmasına katkı sağladı ve aynı yıl UEFA Yılın Takımı ile FIFA FIFPro World XI’e seçildi. Bu etkileyici performansıyla Pogba, 2016 yılında 105 milyon € transfer ücreti karşılığında o dönem için dünya rekoru kırarak Manchester United’a geri döndü. Bu ücret, 2021 yılına kadar bir İngiliz kulübünün ödediği en yüksek transfer bedeli olarak kaldı. Pogba, döndüğü ilk sezonda Lig Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı.

Paul Pogba 2

Uluslararası düzeyde Pogba, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Fransa'yı şampiyonluğa taşıdı ve turnuvadaki üstün performansıyla En İyi Oyuncu ödülünü kazandı. Bir yıl sonra A milli takımında ilk maçına çıkan Pogba, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda sergilediği oyunla En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nü aldı. Ardından, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkesini kendi topraklarında temsil etti ve Fransa, turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Pogba, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ise finalde gol atarak takımının şampiyonluğuna katkı sağladı.

Paul Pogba niye futbolu bıraktı?

Paul Pogba doping kullandığı için futbol oynayamıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.