Petkimspor, Avrupa için parkeye çıkıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Aliağa Petkimspor, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için eleme maçlarına çıkıyor. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:30
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Petkimspor, Avrupa için parkeye çıkıyor

Avrupa basketbolunun en prestijli basketbol organizasyonlarından FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin başlamasına kısa bir süre kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde normal sezonda mücadele edecek son 4 takımın belirleneceği, Aliağa Petkimspor'un da yer aldığı 24 ekibin eleme maçları Antalya'da başlıyor. Gloria Sports Arena'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan turnuvada altışar takımdan oluşan 4 grupta 24 takım mücadele ediyor. Her gruptan birer takım, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele etme hakkı kazanacak.

BURAK GÖREN'İN ÖĞRENCİLERİ HAZIR!

Burak Gören yönetiminde hazırlıklarına devam eden Aliağa Petkimspor, Avrupa için parkeye çıkıyor. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray, Karşıyaka ve Manisa Basket'in yanında elemelerde hak kazanırsa Petkimspor'da yer alacak. Böylelikle, Avrupa organizasyonunda 4 Türk takımı mücadele etmiş olacak. Petkimspor, elemelerdeki ilk maçında yarın saat 21.30'da Hollanda'dan Heroes den Bosch ekibi ile kozlarını paylaşacak. Yeni transferler ile taraftarlarını heyecanlandıran Burak Gören'in öğrencileri maça hazır. Geçen sezon ilk kez play-off oynayan İzmir ekibi, Avrupa Kupaları'nda oynamak istiyor. Kuzeyin Rüzgarları, rakibini yendiği takdirde yarı finalde 19 Eylül Perşembe günü Fransız ekibi Cholet Basket'le karşılaşacak. Bu turu da geçmesi halinde ise 21 Eylül Cumartesi günü final maçına çıkacak.

17 Eylül maç programı:

14.00 Rilski Sportist (Bulgaristan)-Nokia (Finlandiya)

16.30 Sabah (Azerbaycan)-Norrkoping Dolphins (İsveç)

18.00 Caledonia Gladiators (Büyük Britanya)-CSM CSU Oradea (Romanya)

21.30 Aliağa Petkimspor-Heroes den Bosch (Hollanda)

18 Eylül Çarşamba:

14.00 Trepca (Kosova)-Keravnos (Güney Kıbrıs Rum Kesimi)

16.30 Kutaisi 2010 (Gürcistan)-Patrioti Levice (Slovakya)

19.00 MoraBanc Andorra (İspanya)-Antwerp Giants (Belçika)

21.30 Spartak Office Shoes (Sırbistan)-Juventus Utena (Litvanya).

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.