Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçında 145.randevu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off yarı final serisinde Pınar Karşıyaka, deplasmanda Anadolu Efes ile kozlarını paylaşıyor. İki rakip 145.kez karşı karşıya geliyor. Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçlarının analizi ve istatistikleri haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 14:27
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçında 145.randevu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor. Çeyrek final serisinde birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar oynanırken dörtlü final için geri sayım başladı. Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Emlakjet yarı finalde mücadele edecek. Pınar Karşıyaka, play-off çeyrek final turunda Galatasaray Ekmas'ı 2-1'lik seri ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Kaf-Kaf, bugün saat 20:30'da Sinan Erdem Spor Salonunda güçlü rakibi Anadolu Efes ile kozlarını paylaşacak. Geçen sezonun iki finalisti bu sezon finale çıkmak için mücadele edecek. Ufuk Sarıca'nın öğrencileri son hazırlıklarını tamamladı. Nefesleri kesecek dev karşılamanın başlamasına saatler kaldı.

145.RANDEVU

Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka şimdiye kadar 144 kez karşı karşıya geldi. Efes, 105 galibiyet, 38 mağlubiyet ve bir beraberlik elde etti. İki takım arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 127 maçta Anadolu Efes 90 galibiyet, 36 mağlubiyet ve bir beraberlik aldı. Türkiye Kupası’nda iki takım arasında oynanan 16 karşılaşmanın 14’ünden Anadolu Efes galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka arasında bugüne kadar oynanan tek karşılaşmada ise Anadolu Efes sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes ile beş kez çeyrek finalde, iki kez yarı finalde ve üç kez de finalde olmak üzere- play-off’larda bugüne kadar 10 kez karşı karşıya geldi. Oynanan 10 eşleşmenin yedisinde turu geçen taraf Efes oldu.

SON MAÇI EFES ALDI

2023-2024 sezonunda Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes üç kez karşı karşıya geldi. Kaf-Kaf, sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan müsabakada Efes'e 101-85'lik skorla kaybetti. Sezonun ikinci yarısında ise yeşil kırmızılılar rakibini evinde 99-81 yendi. Türkiye Kupası'nda yarı finalde Ankara'da oynanan maçta ise Kaf-Kaf, Efes'e 101-85'lik skorla mağlup oldu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.