Popüler su sporları neler? Su sporları zayıflatır mı?

Su sporları her geçen gün faha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Peki, popüler su sporları neler? Su sporları zayıflatır mı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 18:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Popüler su sporları neler? Su sporları zayıflatır mı?

Denizde yüzmek dışında başka bir şey yapmak istiyorsanız birbirinden farklı su sporlarını tercih edebilirsiniz. Haberimizde su sporuna dair detaylara yer verdik. Peki, popüler su sporları neler? Su sporları zayıflatır mı? Detaylar haberimizin devamında...

SU SPORLARI

Su sporları nedir?

Su sporları suyun altında, üstünde veya içine gerçekleştirilen faaliyetlerin tümüdür.

Kite surf

Popüler su sporları neler?

Popüler su sporlarından bazıları şu şekilde:

Uçurtma sörfü

Uçurtma sörfünde kollar, yönlendirme amacıyla kullanılır. Daha az rüzgara ihtiyaç vardır. Doğru ekipmanla, 6-7 knot hızındaki rüzgar bile bu sporu yapmak için yeterlidir. Akyaka, Alaçatı, Urla, Bodrum, Gökçeada, Bozcaada ve Kilyos da uöurtma sörfü yapabilirsiniz.

tüpli dalış

Tüplü dalış

Tüplü dalış, denizin altında gerçekleşir. Türkiye’deki en etkileyici dalış noktaları Ege kıyılarında yer alır. Kaş, Fethiye, Bodrum, Çanakkale, Ayvalık, Datça ve Marmaris de tüplü dalış için tercih edebileceğiniz noktalarındandır.

dalga sörfü

Dalga sörfü

Dalga sörfünün en kritik noktası, dalganın üzerinde dengede kalmayı başarmaktır. Dalga sörfü yapabilmek için uygun dalgaların olduğu bir deniz gereklidir. Türkiye'de dalga sörfü için en uygun bölge Karadeniz'dir. Kerpe ve Ordu, bu sporun merkezlerinden sayılmaktadır. Ayrıca İstanbul'da Riva, Antalya sahilleri ve Çeşme de dalga sörfü için uygun noktalardır.

kano

Kano

Kano, akıntılı ve durgun sularda yapılan bir spor dalıdır. Kano sporunda sporcular, tek veya iki kişilik kanolarla çeşitli yarışmalarda mücadele eder.

Su sporları zayıflatır mı?

Su sporları, diyet ve sağlıklı beslenme ile desteklenmediğinde bu sporlar tek başına yeterli olmayabilir. Nabız artışını teşvik eder ve kas aktivasyonunu sağlar. Su sporları, hem fiziksel sağlığı destekleyen hem de kilo kaybına katkıda bulunan verimli aktiviteler arasında yer alır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.