TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rangnick’ten Mert Günok’a Gordon Banks benzetmesi: Gordon Banks kimdir?

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelen Türkiye, 2-1’lik bir skor ile galibiyet sevinci yaşadı ve çeyrek finale çıkmaya hak kazandı. Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, yaşadıkları mağlubiyetin ardından "Türkiye'nin Gordon Banks'ini geçemedik" ifadesini kullanarak Mert Günok’a göndermede bulundu. Peki Mert Günok’un benzetildiği Gordon Banks kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 08:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Rangnick’ten Mert Günok’a Gordon Banks benzetmesi: Gordon Banks kimdir?

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, EURO 2024 son 16 turunda Türkiye tarafından 2-1 mağlup edilmelerinin ardından açıklamada bulundu. Maç sonunda yaşadığı hayal kırıklığını ifade eden Rangnick, "Türkiye'nin Gordon Banks'ini geçemedik" ifadesiyle A Milli Takım oyuncumuz Mert Günok’a göndermede bulundu. Peki Mert Günok’u benzettiği Gordon Banks kimdir? İşte detaylar…

GORDON BANKS KİMDİR?

Gordon Banks, 30 Aralık 1937 - 12 Şubat 2019 tarihleri arasında yaşamış ve kaleci pozisyonunda görev yapmış ünlü İngiliz millî futbolcudur.

Banks, 1966 Dünya Kupası'nı kazanan İngiltere millî takımının kalecisi olarak futbol tarihine geçti. Ayrıca, 1970 Dünya Kupası'nda da İngiltere'nin kalesini başarıyla korudu. Kariyeri boyunca Chesterfield, Leicester City, Stoke City, Cleveland Stokers, Hellenic, Fort Lauderdale Strikers ve St Patrick's Athletic gibi takımlarda oynadı ve 73 kez millî formayı giydi. İngiltere'den sonra ABD ve İrlanda'da futbol oynamaya devam etti.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 20. yüzyılın en iyi ikinci kalecisi seçilen Banks, 1972 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda görme yetisini büyük ölçüde kaybetti ve 34 yaşında futbol kariyerini sonlandırmak zorunda kaldı. 12 Şubat 2019'da, 81 yaşında hayata veda etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.