Şahin Ateşdağlı: Göztepe’nin 100. yılında şampiyon olacağız!

Türkiye Basketbol 2.Lig’de mücadele edecek olan Göztepe Spor Kulübü’nün başantrenörü Şahin Ateşdağlı, kulübün 100. yılında şampiyon olacaklarını belirtirken hedeflerinin Süper Lig olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 11:23
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Şahin Ateşdağlı: Göztepe’nin 100. yılında şampiyon olacağız!

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Hüseyin Demir ile Fair Play programının konuğu, Göztepe Spor Kulübü Basketbol Takımının başantrenörü Şahin Ateşdağlı ile Mustafa Erdoğan oldu. Basketbolda, 20 yıl aranın ardından, küllerinden yeniden doğarak parkelere geri dönen Göztepe Spor Kulübü’nün deneyimli antrenörü Ateşdağlı, canlı yayında sarı kırmızılılar ile hedeflerini anlattı. Göztepeli taraftarların ve basketbolseverlerin merakla, heyecanla beklediği maçların başlamasına kısa bir süre kala Mustafa Erdoğan ile Şahin Ateşdağlı, Hüseyin Demir’in sorularını yanıtlayıp özel açıklamalarda bulundu.

YARIM KALAN HİKAYEMİZİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Sarı kırmızılılar ile eski, güzel günlere geri dönmek istediklerini, 2000’li yıllardaki Süper Lig ruhunu tekrardan canlandırmak istediklerini belirten Göztepe Spor Kulübü’nün başantrenörü Şahin Ateşdağlı, “Göztepe Spor Kulübü, büyük bir camia olduğu için spor camiasında her zaman saygı duyulan bir spor kulübü olmuştur. Göztepe’nin şanlı tarihinde basketbol çok önemli bir ediniyor… 2000’li yıllarda Süper Lig’e çıktığımız kadroda yardımcı antrenör olarak henüz kariyerimin başında Göztepe ile şampiyonluk yaşamıştım. Daha sonra maalesef kulüp basketbol şubesini kapattı. 20 yıl aranın ardından, küllerinden yeniden doğan basketbol güzel ve kaliteli bir organizasyonla parkelere geri dönüyor. Eski güzel, heyecanlı ve şaşalı günlerimize geri dönmeyi hedefliyoruz. Yenilenme sürecinde pay sahibi olmak için yer aldık. Hedefler doğrultusunda çok çalışarak ilerleyeceğiz. Takımımızın teknik ve idari kadrosunda hep Göztepe’ye aidiyeti olan kişilerden oluşuyor. Başkanımız Atakan Atalar ve İdari Menajerimiz Ali Benli, bir dönemler Göztepe formasıyla parkelerde mücadele etmişti. Yönetimin içerisinde yer alan birçok insan basketbolun içinden geliyor. Ali ağabey ile yarım kalan hikayemizi tamamlamak istiyoruz. Taraftarlarımızın için rahat olsun. Onlara en güzel, en keyifli, en mücadeleci takımı izleteceğiz” diye konuştu.

DOĞRU BİR TAKIM KURDUK

Başantrenör Şahin Ateşdağlı, “Kulübün kimyasını oturtmak bazen zor olabiliyor. Takım net bir hedef olarak şampiyonluk için kuruldu. TBL’den Göztepe’ye teklif geldi fakat Onursal Başkanımız ve Şube Başkanımız Atakan Atalar kabul etmedi. Başkanlarımız, Göztepe’nin 100.yılında hak edilerek bir şampiyonluğa inandıkları için böyle bir yapı kuruldu. Benimle ilk iletişime geçildiğinde başka alternatif olmasına rağmen kulüp ile olan anlaşmamız kolay oldu. Doğru bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Üst liglerde aktif olarak görev alan oyuncuları kadromuza dahil ettik. Bu oyuncuların yanında hedefi olan, Süper Lig’in altyapılarında yetişmiş olan genç oyuncuları aldık. İyi bir harman oluşturarak sezonu erken açtık. Eksikleri görerek güzel, verimli bir kamp dönemini geride bıraktık. Keyifli ve güzel bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oyuncularımızda istekli, arzulu bir şekilde çalışıyor” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Göztepe Spor Kulübü’nün yönetim yapısının sürdürülebilir olduğunu söyleyen Şahin Ateşdağlı,” Alt liglerde ciddi yatırımlar var. Her geçen gün rekabet artıyor. Göztepe’deki en önemli şey sürdürülebilir olmasıdır. Yönetilirken doğru bir şekilde yönetiliyor. Basketbol başkanımız ile birlikte yönetim kurulumuz ve divan kurulumuz var. Türkiye’de ilk olan bu organizasyon ağımız çok büyük… Herkesin maddi ve manevi olarak destek verdiği yönetim yapısı bize güç veriyor. Devamlılık ile 3 ve 6 senelik bir planlama yapıldı. Bu planlama doğrultusunda ilerliyoruz. TB2L şartlarına uygun bir takım kurduk. Bizim taraftarımız gibi bir takım yok. Bizim tek hedefimiz şampiyonluktur. TB2L’de grubumuzda şampiyonluk hedefi olan üç takım daha var. Kocaeli, Maraş ve Çorlu takımları da şampiyonluk istiyor. Bizim grubumuz diğer gruplara göre biraz daha zor görünüyor. İyi takımlara mücadele ederek bir üst tura çıktığımızda daha iyi olacak. Doğru bir şekilde doğru bir sistemle ilerliyoruz” dedi.

İZMİR BASKETBOLU GELİŞİYOR

İzmir basketbolunun geliştiğini kaydeden deneyimli antrenör Ateşdağlı,” İzmir’de dört TB2L takımı mücadele edecek. Daha fazla yatırım yapan İzmir takımını görmek istiyoruz. TBL takımının İzmir’de olmamasını büyük eksiklik olarak görüyorum. İzmir basketbolu altyapı olarak ileriye gidiyor. Altyapıda; doğru bir ekip ve iş birlikleri ile ciddi yatırımlar yapılıyor. Petkimspor, Karşıyaka, Ege Asist gibi takımların yatırımları artıyor. Bu gelişmeler İzmir basketbolu adına sevindirici olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

GÖZTEPEMİZİ EN ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ

Göztepe’de doğup büyüyen, semte ve sarı kırmızılı formaya aidiyeti olan Mustafa Erdoğan, “Geçen sezonun son dönemlerinde Göztepe’nin sahalara tekrardan döneceğine dair bir haber yayılmıştı. İlk önce duyduğumda heyecanlanmıştım… 20 yıla yakın Göztepe’de kaldığım için şehre olan aidiyetim var. Benim için takımın 2.Lig’den başlaması hiç önemli değildir. Bu organizasyonda yer almak istedim ve bana fırsat geldi. Kendimi şanslı hissediyorum. Bu takımı eskiden olduğu gibi hak ettiği yere taşıyacağız. Umarım hep birlikte çok çalışarak Göztepe’mizi en üst seviyelere ulaşmasını sağlayacağız. Her şey yolunda gidiyor. Tecrübeli oyuncuların yanında genç arkadaşlarımız var. Onlarında tecrübe kazanmaları önemli… Bu organizasyonda biraz daha sert ve agresif oynanıyor. Hakemler bazı sertliklere izin verebiliyor. Daha önceden de TB2L’de oynadım. Benim için oynadığım ligin ne olduğu önemli değildir. Arkadaş ortamının iyi olması ve takımın uyumu daha önemli. Nerede mutluysam, nerede başarılı olacağıma inanıyorsam o takımla anlaşıyorum. Ciddi bir sakatlıkta yaşamazsam ilerleyen yıllarda oynamak isterim. İzmir’de TBL takımının olmaması üzücü… Burada yetişen sporcuların A takım seviyelerde oynaması için daha çok takımın olması gerekiyor. Biz takımımızı hedefe ulaştırmak için çok çalışıyoruz. Taraftarlarımızı her maça bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.