Sessiz, sedasız, hatasız Alexander Djiku kimdir? Alexander Djiku ne kadar maaş alıyor?

Sarı-lacivertli takımın transferi Alexander Djiku, futbolseverlerin merak konusu haline geldi. 26 yaşındaki Fransız savunmacı, kariyerinde önemli adımlar atmış bir isim olarak dikkat çekiyor. Peki Alexander Djiku kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 16:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sessiz, sedasız, hatasız Alexander Djiku kimdir? Alexander Djiku ne kadar maaş alıyor?

Süper Lig'in köklü kulüplerinden Fenerbahçe, defans hattını güçlendirmek için Fransız asıllı Ganalı milli stoper Alexander Djiku'yu kadrosuna kattı. 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli formayı 3+1 yıllık sözleşme ile giyecek. Djiku, son 4 sezonu Fransa Ligue 1 ekiplerinden Strasbourg'da geçirdi. Başarılı savunmacının kariyeri ise merak edilenler arasında. Peki Alexander Djiku kimdir ve Alexander Djiku ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizin devamında...

Alexander Djiku kimdir?

9 Ağustos 1994 doğumlu olan Alexander Djiku, stoper pozisyonunda görev yapan Ganalı milli futbolcudur. Şu anda Süper Lig kulüplerinden Fenerbahçe forması giymektedir.

Bastia: Djiku, gençlik kariyerine Bastia'da başladı ve 2014 yılına kadar altyapı takımında oynadı. A takıma yükseldikten sonra ilk çıkışını Aralık 2013'te Coupe de la Ligue maçında Évian'a karşı yaptı. İlk golünü ise 21 Aralık 2016'da Ligue 1'de oynanan Marseille maçında attı.

Caen: 2017 yazında Ligue 1 ekibi Caen ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk sezonunda Stade Malherbe de Caen formasıyla 28 lig maçı oynadı. Sezon sonunda büyük Avrupa kulüplerinin dikkatini çekse de Caen ile sözleşmesini 2022'ye kadar uzattı.

Strasbourg: Temmuz 2019'da Ligue 1 kulübü Strasbourg ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Transfer ücreti bonuslarla birlikte 6 milyon euroya kadar çıkarak Alsas ekibinin en pahalı transferi oldu. 2020/21 sezonunda Strasbourg'un önemli oyuncularından biri ve Ligue 1'in etkili defans oyuncularından biri olarak öne çıktı. 2021–22 sezonunda ise Gana Futbol Ödülleri'nde Yılın Ganalı Oyuncusu seçildi.

Fenerbahçe: Temmuz 2023'te Süper Lig ekibi Fenerbahçe ile 3+1 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Milli takım: Djiku, Ganalı Ewe ve Fransız kökenlidir. Gana millî takımıyla ilk maçına 9 Ekim 2020'de Mali'ye karşı çıktı ve Kamerun'da düzenlenen 2021 Afrika Uluslar Kupası'nda Gana takımında yer aldı.

Alexander Djiku ne kadar maaş alıyor?

Fenerbahçe, 28 yaşındaki stoper Alexander Djiku ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayacak. Bu sözleşme kapsamında Djiku'ya senelik 1.7 milyon euro maaş ve 1.5 milyon euro imza parası ödenecek. Geçtiğimiz sezon Strasbourg'da forma giyen Djiku, 31 maçta görev aldı.

Alexander Djiku evli mi?

Djiku, Heley Djiku ile evlidir ve bu birliktelikten Wesley ve Elyana adında iki çocukları bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.