Tolgay Arslan kimdir? Tolgay Arsla aslen nereli?

Avustralya Ligi ekiplerinden Melbourne City'de forma giyen Tolgay Arslan, yeni bir döneme adım attı. Japonya Ligi takımlarından Sanfrecce Hiroshima, Türk futbolcuyu kadrosuna kattı. Bu haberle yeniden gündeme gelen Tolgay Arslan hakkında merak edilen bilgileri derledik. Peki Tolgay Arslan kimdir? Tolgay Arslan aslen nereli? Tolgay Arslan ne kadar kazanıyor? Tolgay Arslan eşim kimdir?  İşte Detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tolgay Arslan kimdir? Tolgay Arsla aslen nereli?

Avustralya Ligi takımı Melbourne City'de başarılı performansıyla dikkat çeken Tolgay Arslan, artık Japonya Ligi'nin önemli ekiplerinden Sanfrecce Hiroshima'nın formasını giyiyor. Bu transferle birlikte Tolgay Arslan tekrar gündeme geldi ve kariyeriyle ilgili merak edilen pek çok detay ortaya çıktı. Peki Tolgay Arslan kimdir? Tolgay Arslan aslen nereli? Tolgay Arslan ne kadar kazanıyor? Tolgay Arslan eşi kimdir? Tüm detaylar haberimizde...

tolgay arslan

Tolgay Arslan kimdir?

Futbola Paderborn’da SC Grün-Weiß'de başlayan Arslan, 2003 yılında Borussia Dortmund altyapısına transfer oldu. Burada C-Genç takımında oynadıktan sonra, 2007-08 sezonunda Dortmund'un U-19 takımında 21 maçta 4 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 2008-09 sezonunda 26 maçta 30 gol kaydederek U-19 Batı liginde şampiyon oldu ve ligin gol kralı unvanını kazandı.

2009’da Hamburg’a transfer olan Arslan, Bundesliga'daki ilk maçında sakatlanarak zor bir başlangıç yaşadı. Ancak, 2010-11 sezonunda Alemannia Aachen’a kiralandığında büyük bir çıkış yakalayarak 31 lig maçında 6 gol ve 4 asistle dikkatleri çekti. 2015’te Beşiktaş'a transfer olarak Türkiye’deki futbol kariyerinde önemli bir dönemeç yaşadı. Beşiktaş’la ilk golünü Türkiye Kupası’nda Sarıyer’e attı ve Avrupa’da Liverpool’a karşı attığı golle büyük bir etki yarattı.

2015-2016 sezonunda Beşiktaş’taki etkili performansı, Slaven Bilic'in West Ham United’a transfer olmasıyla yeni teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde devam etti. Ancak, yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle sezonun büyük bir kısmını kaçırmak zorunda kaldı. 2016-2017 sezonunda ise, Beşiktaş’ta önemli maçlarda görev aldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kyiv karşısında etkileyici bir performans sergiledi.

Arslan, millî takım düzeyinde de önemli deneyimlere sahip. Türkiye U-19 ve Türkiye U-21 takımlarında forma giyerken, Almanya U-20 takımında da görev aldı. 2014 yılında Türkiye A millî takımına çağrıldı, ancak bu fırsatı sakatlık nedeniyle değerlendiremedi.

tolgay arslan

Tolgay Arslan aslen nereli? Tolgay Arslan hangi köylü?

Tolgay Arslan aslen Çorum Kökenlidir. Çorum’un Çobandivan Köyündendir. Hem Türk hem de Alman vatandaşlığı bulunmaktadır. Ailesi Çorum'dan Almanya'ya göç etmiştir.

Tolgay Arslan ne kadar kazanıyor?

Tolgay Arslan'ın piyasa değeri, futbol kariyerindeki önemli dönemeçlerle birlikte dalgalanmış bir profil sunuyor. Güncel piyasa değeri 1.00 milyon € olarak belirlenirken, en yüksek piyasa değeri 29 Mayıs 2018'de 7.50 milyon € olarak kaydedilmiştir.

tolgay arslan

Tolgay Arslan eşi kimdir?

Tolgay Arslan 12 Aralık 2015 tarihinde Almanyalı Jana Riedesser ile evlendi. Tolgay Arslan'in bu evlilikten, Kian adında bir oğlu dünyaya gelmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.