Trabzonspor’la davalık oldu: Thomas Meunier kimdir?

Belçikalı futbolcu Thomas Meunier, Trabzonspor ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti ve kulüpten ayrıldı. Başkan Ertuğrul Doğan tecrübeli oyuncuyla ilgili dava açacaklarını söyledi. Trabzonspor’la davalık olmasıyla gündeme gelen Thomas Meunier kimdir? İşte Thomas Meunier’ın oyandığı takımlar ve kariyeri hakkında bilgiler...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 18:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Trabzonspor’la davalık oldu: Thomas Meunier kimdir?

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Dortmund'dan transfer ettiği sağ bek oyuncusu Thomas Meunier ile beklenmedik bir ayrılık krizi yaşıyor. 32 yaşındaki Belçikalı oyuncu, sözleşmesinde yer alan özel madde gereği kulüpten ayrılmak istediğini bildirdi. Meunier'in bu kararı, kulüp yönetimini şaşırtırken, Başkan Ertuğrul Doğan da konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı. Bu haberle gündeme gelen Thomas Meunier’ın hayatı merak edilmeyi başlandı. Thomas Meunier kimdir? İşte Thomas Meunier’ın oyandığı takımlar ve kariyeri hakkında bilgiler...

Meunier'in menajeri aracılığıyla Fransa'da bulunan iki kulüple görüştüğü ve sözleşmesinde belirtilen özel madde gereği 16 Temmuz'da serbest kalabileceği bilgisi, Trabzonspor yönetimini hazırlıksız yakaladı. Başkan Doğan, yaşanan süreci şu sözlerle açıkladı: "Thomas Meunier ile yaptığımız anlaşma sırasında, ailesinin bulunduğu yerde bir takıma transfer olma durumunu anlayışla karşılayacağımızı belirtmiştik. Ancak dün gece, sürenin dolmasına sadece 5 dakika kala bize şok bir şekilde sözleşmesini tek taraflı olarak sonlandırdığını bildiren bir mail geldi. Avukatlarımıza talimat verdim, hukuki süreci başlatacağız. Kendisi ve gideceği kulübe dava açacağız."

Belçikalı futbolcu Thomas Meunier'in, Trabzonspor Kulübü ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği resmi olarak duyuruldu. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ tarafından Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz ile profesyonel futbolcu Thomas Andre Meunier arasındaki 7 Şubat 2024 başlangıç ve 30 Haziran 2025 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi, Thomas Andre Meunier tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Futbolcu tarafından yapılan fesih işlemine ilişkin olarak, başta Thomas Andre Meunier olmak üzere ilgili tüm taraflara yönelik yasal süreçler şirketimiz tarafından başlatılmıştır."

thomas

Thomas Meunier kimdir?

12 Eylül 1991 yılında dünyaya geldin Thomas Meunier defans pozisyonunda görev yapıyor.

Thomas Meunier, Belçika millî futbol takımında defans pozisyonunda görev yapan bir futbolcudur. Profesyonel kariyerine 2009 yılında Virton kulübünde başlayan Meunier, kariyerinde Club Brugge, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund ve Trabzonspor gibi önemli kulüplerde forma giymiştir.

THOMAS

Thomas Meunier oyanadığı takımlar

Belçikalı sağ bek Thomas Meunier, futbol kariyerinde çeşitli büyük kulüplerde önemli başarılar elde etmiş. İşte Meunier'in kariyerindeki önemli durağalar:

Thomas Meunier, futbol kariyerine RUS Saint-Ode'de başladı ve RUS Givry ile devam etti. Daha sonra R. Standard de Liège altyapısında eğitim aldı ve Virton'da forma giydi.

2009-2011 yılları arasında Virton'da 49 maça çıkan Meunier, 15 gol kaydetti. 2011'de Club Brugge'a transfer oldu ve burada 149 maçta 14 gol attı. 2016-2020 yılları arasında Paris Saint-Germain forması giyen Meunier, 84 maçta 8 gol kaydetti. Son olarak 2020-2024 yılları arasında Borussia Dortmund'da 56 maça çıkan ve 3 gol atan Meunier, 2024 yılında Trabzonspor'a transfer oldu ve burada 14 maça çıkarak 1 gol attı.

Belçika Millî Takımı formasını 2006 yılından bu yana taşıyan Meunier, 56 maçta 8 gol kaydetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.