TSYD'den havuz açıklaması geldi

İstanbul Valiliği, başörtülü bir kadının Türkiye Spor Yazarlar Derneği (TSYD) havuzuna girişine izin verilmediği yönündeki iddialar üzerine bir soruşturma başlattığını açıkladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği, resmi internet sitesinden kamuoyuna açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 13:58
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
TSYD'den havuz açıklaması geldi

İstanbul Valiliği, başörtülü bir kadının Türkiye Spor Yazarlar Derneği (TSYD) havuzuna girişine izin verilmediği yönündeki iddialar üzerine bir soruşturma başlattığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamaya göre sosyal medyadan tesettürlü bir kadının TSYD'ye ait havuza kıyafeti nedeniyle alınmadığı yönünde iddiaların yer aldığı ifade edildi.  İstanbul Valiliği resmi internet sitesinde, “Sosyal medya mecralarında ‘Tesettürlü bir hanımefendinin Türkiye Spor Yazarlar Derneği’ne ait havuza, kıyafeti nedeniyle alınmadığı’ yönünde iddialar yayınlanmıştır. Söz konusu iddiaların araştırılması için TSYD hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda, iddiaların doğru olduğu sonucuna ulaşılırsa dernek hakkında idari işlem yapılacak ve bahse konu olan ayrımcı uygulamanın sorumluları hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır. Hiçbir hemşehrimizin bu ve benzeri uygulamalarla inançlarından dolayı mağduriyet yaşamasına izin verilmeyecektir.Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” ifadelerine yer verdi.

 İstanbul Valiliğinin açıklamasından sonra Türkiye Spor Yazarları Derneği kamuoyuna açıklamada bulundu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin açıklaması şu şekilde:

"Bütün iyi niyetimizle sırf muhafazakar kadın üyelerimizin rahatsız olacağını düşünerek TSYD’de ayrı bir havuzu onlara tahsis etmiştik. Ama her seçimde yenilmesine rağmen bir türlü pes etmeyen bazı çevrelerin (Ayrıcalık yapıyorlar) diyerek bunu bizi yıpratmak için kullanabileceklerini hiç hesap etmemiştik, özür dileriz. Herkes şunu iyi bilsin ki 61 yıllık bir geçmişe sahip Türkiye Spor Yazarları Derneği üyelerinin arasında asla ayırım yapmayan bir kurumdur. Eşitlik ilkelerine sonuna kadar bağlıdır. Yasalara ve geleneklere harfiyen uyar, herkesin yaşam biçimine saygı duyar. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek için, TSYD havuzunun her üyemizin hizmetinde olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz.

Saygılarımızla.

TSYD YÖNETİM KURULU"

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.