Xerdan Shaqiri kimdir? Shaqiri hangi milli takımda?

Beşiktaş, serbest kalan Xerdan Shaqiri'yi transfer listesine aldı. Siyah-beyazlılar, Chicago Fire ile sözleşmesini fesheden 32 yaşındaki Arnavut asıllı İsviçreli yıldızla ilgileniyor. Bu haberle gündeme gelen Shaqiri’nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Xerdan Shaqiri kimdir? Shaqiri hangi milli takımda? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 20:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Xerdan Shaqiri kimdir? Shaqiri hangi milli takımda?

Panathinaikos, AEK ve Suudi Arabistan kulüplerinin  transfer için temaslarda bulunduğu Shaqiri Süper Lig’e gelebilir. Beşiktaş, serbest kalan Xerdan Shaqiri'yi transfer listesine aldı. Bu haberle gündeme gelen Shaqiri’nin hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Xerdan Shaqiri kimdir? Shaqiri hangi milli takımda? İşte detaylar...

shaqiri

Xerdan Shaqiri kimdir?

10 Ekim 1991'de Kosova'nın Gilan kentinde doğan Xherdan Shaqiri, Arnavut kökenli bir aileden gelmektedir ve İsviçre'ye göç etmiştir. Profesyonel futbol kariyerine SV Augst'ta başlayan Shaqiri, FC Basel'in altyapısında parlamış ve 2007 Nike Kupası'nda turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmiştir. 2009'da FC Basel ile profesyonel kariyerine adım atan Shaqiri, hızla yükseldi ve Basel ile birçok şampiyonluk yaşadı.

9 Şubat 2012'de Bayern Münih ile dört yıllık sözleşme imzalayarak Avrupa'nın büyük liglerinde ilk adımını atmış olan Shaqiri, Bayern Münih ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. 2015'te Stoke City'e transfer olan futbolcu, ardından 2022'de Major League Soccer (MLS) ekibi Chicago Fire ile sözleşme imzalayarak, kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu.

shaqiri5

Shaqiri hangi milli takımda?

İsviçre millî takımı ile büyük turnuvalarda dikkat çeken Shaqiri, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda takımının kadrosundaydı ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Bulgaristan'a karşı hat-trick yaparak adını duyurdu. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise Türkiye'ye karşı iki gol atarak İsviçre'nin galibiyetine önemli katkı sağladı.

Xherdan Shaqiri, kariyerinde kazandığı başarılar ve uluslararası turnuvalarda gösterdiği performansla futbol dünyasında önemli bir yere sahiptir. Shaqiri'nin serüveni, yeteneği ve başarılarıyla futbolseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.