Tüm Yerel-Sen’den Erdağ: Emekçinin hakkını masada satmayın!

Emekçilerin hak arayışında sendikaların rolünü değerlendiren Tüm Yerel-Sen’den Erdağ, “Makamla derdiniz varsa sendikacı değil, bürokrat olun. Emekçinin hakkını masada satmayın” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 11:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tüm Yerel-Sen’den Erdağ: Emekçinin hakkını masada satmayın!

Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri ve MYK Üyesi Devrim Onur Erdağ, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu.

Emekçilerin hak arayışında sendikaların rolünü değerlendiren Erdağ, “Sarı sendika olmayın, emekçinin yanında olun. Makamları mevkileri boş verin. Makamla derdiniz varsa sendikacı değil, bürokrat olun. Emekçinin hakkını masada satmayın” çıkışında bulundu.

“Emek mücadelesinde hak masada alınmaz” diyen Erdağ, “Sorunlar ise masada değil alanda çözülmeli. Emekçilerimizin haklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alacağız. Sarı sendika olmayın, emekçinin yanında olun. Makamları mevkileri boş verin. Makamla derdiniz varsa sendikacı değil, bürokrat olun. Emekçinin hakkını masada satmayın. Emekçinin hakkını masa başında klavyelerde değil, alanlarda arayın. Biz boş vaatler istemiyoruz.”

Devrim Onur Erdağ

GÜCÜMÜZÜ EMEKÇİDEN ALIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde memurlara yapılan zam oranını da ele alan Erdağ, şunları ekledi: “Memura yapılan zammı gördünüz. Böyle bir rakam olur mu? Dağ resmen fare doğurdu… Asgari ücretli ise  geçinemiyor, geçinememekte de haklı. Çok kötü günlerden geçiyoruz. Bir an önce ekonomi politikalı oluşturulmalı. Ve sadece iktidar ile değil, milletvekilleri ile birlikte ekonomi politikaları oluşturulmalı. Yerel seçimler yaklaşıyor, halk sefalete sürüklenirken ‘Bana oy ver’ nasıl diyeceksin? Meclisin olağanüstü toplanması lazım… Bizim sendikamız hangi belediye olursa olsun, parti ayrımı yapmaksızın kim haksızlık, hukuksuzluk yapıyorsa karşısındadır. Biz gücümüzü emekçiden alıyoruz.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yayınevi Emekçileri Platformu: İdeallerimizi terk etmeye zorlanıyoruz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.