TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir'de yeni sezon zeytin hasadı başladı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, zeytin hasadının başlamasıyla birlikte sofraların vazgeçilmezi yeşil zeytinler satışa sunuldu. Yeni mahsul zeytinler, 60-70 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

1985 yılından beri zeytin ticareti yapan Ali Baltalı, bu yıl zeytin satışında önemli bir yenilik getirdi. Kendi işletmesinde, müşterilerin isteğine göre yeşil zeytinleri kırma veya çizme olarak hazırlayan Baltalı, bu sayede alıcıları zahmetten kurtarıyor. Yeni aldığı makine sayesinde zeytin işleme hızını iki katına çıkardığını belirten Baltalı, "Bu yıl zeytin hasadında olumlu bir tablo var. Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle kalite kaybı yaşanmıştı, ancak bu yıl hava şartları çiftçilerimizi umutlandırıyor. Rekolte artışı ile birlikte bahçelerden toplanan yeşil zeytinler, kırma ve çizme işlemlerine tabi tutuluyor" dedi.

Yeşil zeytinlerin kilosunun 60-70 TL arasında satıldığını ifade eden Baltalı, bu fiyatın tarladan toplanan zeytinler için oldukça uygun olduğunu vurguladı. "Müşterilerimize zeytinlerini ücretsiz olarak kırma ve çizme işlemiyle hazırlıyoruz" diye ekledi.

İlk mahsullerini Manisa'nın Akhisar ilçesinden getiren Baltalı, ilerleyen günlerde Güney Marmara'dan da zeytin satışına başlayacaklarını açıkladı. Yeşil zeytinin lezzetini artırmanın püf noktalarını da paylaşan Baltalı, "Kırma ve çizme işlemi yapılan zeytinler, 10 gün içinde doğal olarak olgunlaşır. Bu süreçte suyun 2-3 kez değiştirilmesi ve üzerine limon tuzu, tuz ve limon eklenmesi, zeytine lezzet katacaktır" şeklinde konuştu.

Oluşturulma Tarihi: 22 Ekim 2024, Salı 17:05
Güncellenme Tarihi: 22 Ekim 2024, Salı 17:12
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.