TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Büyük İşçi Buluşması: Vergide adalet istiyoruz

SEMİ TEKTAŞ / Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği bugün İzmir’de sahaya indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Büyük İşçi Buluşması, Basmane Meydanı’ndan başladı. DİSK’li işçiler, “gelirde adalet, vergide adalet” sloganlarıyla Cumhuriyeti Meydanı’na yürüdü.

Buluşmaya Çerkezoğlu’nun yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, şube başkanları ve çok sayıda işçi katılım sağladı.

MESEM ELEŞTİRİSİ

Çerkezoğlu, “Orta vadeli programda tasarruf tedbirleri var. Kazanılmış haklarımızın elimizden alınması var. Belediyelere SGK borcu üzerinden haciz getirilme hedefleri var. Bütün bu girişimlerinizin karşısında DİSK olarak alanlarda dimdik durmaya devam edeceğiz. Hükümetin politikalarını kim istiyor bir bakalım? Biz mi istiyoruz, bunlar halkın talepleri mi? Hayır, bütün bu politikalar sermayenin talepleri. Çünkü sermaye doymuyor. Daha fazla kar etmeye, sınıfsız sömürüye doymuyor. İşçileri sendikasız, sigortasız çalıştırma isteğinden vazgeçmiyor. Sermayenin hedefinde kıdem tazminatı, işsizlik sigortası, işten çıkarılma tazminatı, sendikal tazminat var. Patronlar istiyor ki ‘işçiyi istediğim zaman çalıştırıp istediğim zaman kapının önüne koyayım ve tazminat vermemeyim’. İşçi alacakları için dava bile açmasın istiyorlar. SGK denetimi yapacaksanız randevu alın diyorlar. MESEM’i daha da yaygınlaştırarak yeri okul sıraları olması gereken çocuklarımızın daha fazla çalıştırılması ve tezgâh başlarında hayata veda etmesin göz yumuyorlar. Ben işçi çalıştırayım ücret bile ödemeyeyim istiyorlar. Böyle bir pervasızlığı dillendiriyorlar. Bu nasıl bir aç gözlülüktür. 85 milyon çalışacak onları zengin edecek ve bu süzen böyle devam etsin istiyorlar. Ülkeyi yöneten iktidar da 22 yıldır bu politikaları hayat geçiriyorlar. İzmir’den sesleniyoruz, bir adım bile geri adım atmak yok. Haklarımıza el uzatanların ellerini kıracağız. Kavgaysa kavga, hodri meydan” dedi.

VERGİDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

Çerkezoğlu, “Yapılması gerekenler açık ve net. Gelirde adaleti sağlamak için asgari ücret başta olmak üzere bütün cüretlerin insanca yaşanacak seviyeye gelmesini istiyoruz. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı, adaletsiz vergi sisteminde adalet sağlanmalı. Bir de çıkıyor bakan ‘vergide adaleti sağlayacağız’ diyor. Daha fazla vergi alacaksanız rekorlar kıran şirketler bakın, kur korumalı mevduata bakın, sigortasız işçi çalıştıranlara bakın. Çekin elinizi cebimizden! Grev hakkımızı istiyoruz, biliyoruz ki ekmeğimize sahip çıkmanın tek yolu budur. Bütün güvencesiz çalışma sistemlerinin bu topraklardan silinmesi için mücadele ediyoruz, hakları verilmeyen tüm işçi kardeşlerimizin haklarının teslim edilmesini istiyoruz. Gelirde, vergide adaleti istiyoruz ama hepsinden önemlisi ülkede adaleti istiyoruz. Çünkü ülkede adalet yoksa, hırsızlar arsızlar, dolandırıcılar, ülkede muteber sayılıyorsa, mahkeme kararlarına bile uyulmuyorsa o ülkede adalet yoktur. Adalet yoksa ekmek de demokrasi de barış da yoktur. Bu ülkede adalet, özgürlük, barış ve kardeşlik temelinde ürettiğimiz değerin hakça paylaşıldığı geleceği kurmak için yürüyoruz. Bu meydan emeğin meydanı, demokrasinin meydanı, umudun meydanı. Umudu hep birlikte büyüteceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Oluşturulma Tarihi: 20 Eylül 2024, Cuma 13:44
Güncellenme Tarihi: 20 Eylül 2024, Cuma 20:22
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.