TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de şiddete karşı kadınlara savunma eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı önemli bir adım atarak, kadınlara yönelik Temel Savunma Atölyesi başlattı. Krav Maga eğitmeni Çiğdem Ergüz eşliğinde düzenlenen atölyede, kadınlar kendilerini savunmayı öğreniyor.

Son yıllarda artan kadına şiddet olayları, kadınların güvenliğini sağlamak için çeşitli yöntemler arayışına girmelerine neden oldu. Bu bağlamda, Buca Örnekköy'deki Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen atölye, 2 aylık bir program çerçevesinde Salı ve Perşembe günleri gerçekleştiriliyor. Atölyede, "minimum güç, maksimum etki" prensibiyle temel savunma teknikleri öğretiliyor.

Eğitmen Çiğdem Ergüz, kadınların dokunulmazlıklarını öğrenmelerinin önemine değinerek, “Krav Maga, askeri bir sistemdir ancak burada kadınların sokak tehditlerine karşı uygulayabileceği bir sistem öğretiyoruz” dedi. Eğitimde, bilekten yakalama, cinsel saldırı gibi durumlara karşı savunma teknikleri uygulanarak, katılımcıların çevresel ve zihinsel farkındalığının artması hedefleniyor.

Atölyeye katılan Berra Duman Eraslan, kendini korumak için bu eğitimi aldığını belirterek, "Kadına şiddet olayları nedeniyle çok üzülüyorum. Bu eğitimlerle kendime güven geldi" dedi. Bir diğer katılımcı Zuhal Güden ise, “Eğitimlerle kendimizi her anlamda güçlendirmeliyiz” ifadesini kullandı.

Katılımcılar, atölye sayesinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu imkân için teşekkürlerini ilettiler. Gülbahar Biter de, "Bütün kadınların kendini savunmayı öğrenmesi gerekiyor" diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

Oluşturulma Tarihi: 16 Ekim 2024, Çarşamba 14:38
Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2024, Çarşamba 14:46
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.