TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahyalı öğrenciden dron yarışmalarında başarı

Kütahyalı lise öğrencisi Doruk Cengiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Robot Yarışması’nın dron kategorisinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

16-19 Ekim tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenen yarışma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle gerçekleştirildi. Yarışmaya, 17 farklı ülkeden yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Dron yazılımını kendisi geliştirmiş

Ay başında Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Türkiye Dron Şampiyonası'nda da Türkiye ikincisi olan Cengiz, yarışmada yurt dışından aldığı parçaları kullanarak tasarladığı ve yazılımını kendisinin geliştirdiği dronuyla 200 ila 250 kilometre hıza ulaşarak 52 yarışmacı arasında birinci olduğunu açıkladı. "Ülkemizi temsil etmekten gurur duydum" diyen Cengiz, üç farklı pistten oluşan yarışmada tüm etapları birinci olarak tamamladı.

Okul Müdürü ve danışman öğretmeni Murat Fazıl Akkoç, Cengiz’in başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, "Doruk, son üç aydır gerçekten çok çalıştı. Bu başarı, Kütahya’nın uluslararası alanda gösterdiği bir beceridir" dedi.

Oluşturulma Tarihi: 22 Ekim 2024, Salı 11:57
Güncellenme Tarihi: 22 Ekim 2024, Salı 13:00
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.