TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli forma hedefi için engelleri aştı

Kayseri'de işitme engeliyle dünyaya gelen 14 yaşındaki yüzücü Ahmet Yasin Göçlü, milli sporcu olma yolunda engellerini aşmak için biyonik kulak taktırma kararını verdi.

Çocukken sağ kulağına biyonik kulak takılan Göçlü, diğer kulağına da aynı işlemin yapılmasından korkuyordu. Ancak, yüzme sporundaki hedeflerini gerçekleştirmek ve performansını artırmak için korkusunu yenip ameliyat masasına yattı.

Ameliyattan korkuyordu

Göçlü, 18 aylıkken işitme kaybı tespit edilmiş ve 2,5 yaşındayken sağ kulağına biyonik kulak takılmıştı. Ancak ameliyat korkusu nedeniyle diğer kulağına biyonik kulak taktırmaktan çekiniyordu. 4 yıl önce yaşadığı boğulma tehlikesinin ardından yüzme kurslarına katılmaya başlayan Göçlü, antrenörlerinin teşvikiyle yarışmalara katılmaya başladı ve çeşitli dereceler kazandı. Hedefi, milli sporcu olmak olan Göçlü, işitme sorununu ortadan kaldırmak için bir ay önce İzmir Şehir Hastanesi'nde Prof. Dr. Abdullah Dalgıç tarafından biyonik kulak ameliyatı oldu.

Ameliyat sonrası babasının sesini net bir şekilde duyabilen Göçlü, "O zaman seslerin nereden geldiğini anlayamıyordum. Şimdi iki kulaktan da ameliyat olduğum için seslerin hangi taraftan geldiğini anlayabileceğim. Mutluyum. Hedefimde milli yüzücü olmak var. İstiklal Marşı'mızı okutarak ülkemizi gururlandırmak istiyorum," dedi.

Prof. Dr. Abdullah Dalgıç, ameliyatın başarılı geçtiğini ve Göçlü’nün yüzme sporunda daha motive bir şekilde performans gösterebileceğini belirtti. Dalgıç, işitme engelli bireylerin hayata tutunma çabalarının büyük önem taşıdığını ve Göçlü’nün başarılarının diğer hastalar için de ilham verici olduğunu ifade etti.

Oluşturulma Tarihi: 17 Eylül 2024, Salı 11:51
Güncellenme Tarihi: 17 Eylül 2024, Salı 12:03
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.