Elazığ'da aile geleneğine adanmış bir ömür: 65 yıldır zaman onun ellerinde

Elazığ'da, 75 yaşındaki Şener Saatçı, aile geleneğini sürdürerek dedesinden aldığı mesleği icra ediyor. Saat tamircisi olan Şener Saatçı, 65 yıldır zamanın akışını düzenliyor. Soyadını mesleğinden alan Saatçı, ilerlemiş yaşına rağmen hala 3 metrekarelik dükkanında saat tamiri yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 11:47
Kaynak: İHA
https://www.ilksesgazetesi.com
Elazığ'da aile geleneğine adanmış bir ömür: 65 yıldır zaman onun ellerinde

Elazığ'ın köklü saatçilerinden olan Şener Saatçı, soyadını aldığı mesleğiyle şehirde tanınan önemli bir isim. 10 yaşlarında dedesi ve babasının yanında saatçilik mesleğine adım atan 75 yaşındaki Şener Saatçı, tam 65 yıldır zamanı ayarlıyor. Ailesinde babası, dedesi, kardeşleri, amcası ve kuzenleri gibi birçok kişi saat tamirciliği yaparken, Saatçı da bu geleneği sürdürüyor. "Tik tak" seslerinin arasında ömrünü geçiren Saatçı, ilerlemiş yaşına rağmen hala 3 metrekarelik dükkanında saat tamiri yapıyor.

Saatçı, mesleğe olan bağlılığını şu sözlerle ifade ediyor: "Babam da saatçiydi. 3 kardeşim de saatçi. Bir tanesi rahmetli oldu. Şimdi 2 kardeş bu mesleği yapıyor. Bu bizim dede mesleğimizdir. Amca ve dayımın oğlu da saatçi. Harput’ta 1947’de doğdum. Elazığ’ın öz ve öz çocuğuyum. Her türlü saati tamir ediyorum. Bazılarını da monte edip elektroniğe çeviriyorum. Tarihi saatler yavaş yavaş kalkmaya başladı. Bunlara da sahip çıkmak lazım. Günde 3-4 defa gelip saatler satılık mı diye soranlar oluyor. Kahve köşelerinde oturmaktansa dedikodu yapmak yerine çalışmayı tercih ediyorum. Kayış, cam, pil takıyorum. Burada vakit geçiriyorum. Sevgi ve saygı başkadır. Yeter ki dürüst ol, haram lokma yeme."

Şener Saatçı, mesleğini yaşamının sonuna kadar sürdüreceğini belirtiyor. "Gözüm de görüyor, elim de tutuyor. Vakit geçiriyorum. İki dostum gelir, çay içer, mutlu olurum. Alışmışım, duramıyorum. Dostları görmesem, kafayı yerim. Bu iş dededen bize kaldı. Elazığ'da soyadı saatçi olanlar akrabadır. Şehri ve insanlarını seviyorum. Soyadımız saatçiden geliyor. Ailemiz saatçi, bu meslekte doğduk ve bu meslekte öleceğiz, ömrümüz nereye kadar giderse. Fakiri ezmedim, haram yemedim. Çocuklarım büyüdü. Sanatı para için yaparsan ömrün az olur. Sanatı sanat için yapacaksın. Böyle yaparsan hem halkın hem de Allah’ın huzurunda rahat edersin. Para gelir geçer, dürüstlük baki kalır. Para hesabı yaparsan pilin biter. Şimdi teknoloji ilerledi, artık elektronik, pilli ve akıllı saatler var. Parçaları buna göre üretiliyor." şeklinde konuşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.